Ghid de măsurare a performanței echipamentelor în industria maselor plastice

Ghid de măsurare a performanței echipamentelor în industria maselor plastice

Măsurarea performanței echipamentelor folosite în industria maselor plastice se reflectă prin creșterea productivității atunci când este realizată în mod inteligent, motiv pentru care acest subiect merită toată atenția dumneavoastră.

Acest lucru este important mai ales datorită costurilor ridicate pe care le implică întreținerea, repararea echipamentelor și facturile la energie. Astfel, prin păstrarea unei evidențe regulate și clare a indicatorilor de performanță și măsurarea continuă a acestora puteți identifica mai ușor modalități prin care să reduceți aceste costuri.

Cum se măsoară performanța echipamentelor în industria maselor plastice?

Vedeți mai jos care sunt trei dintre cei mai importanți factori în funcție de care vă puteți ghida ca să măsurați eficient performanța echipamentelor folosite în industria maselor plastice:

  • 1. Disponibilitatea echipamentelor

    Acest indicator reprezintă durata de timp în care echipamentul este disponibil cu adevărat. Spre exemplu, dacă una sau mai multe dintre funcțiile uneia dintre mașinării nu funcționează la capacitate maximă acest lucru va duce la încetinirea sau îngreunarea procesului de producție. Există și o formulă pentru calcularea disponibilității și anume:

    DISPONIBILITATE = timpul de operare/ timpul planificat al producției

  • 2. Performanța

    Acest indicator ajută la măsurarea pierderii de viteză din timpul producției. Astfel, puteți măsura cu ușurință pierderile de performanță prin compararea propriu-zisă a numărului de unități produse într-un interval de timp cu numărul pe care mașinăria este capabilă să le producă în mod normal, conform specificațiilor producătorului.

    Formula pentru măsurarea acestui indicator este următoarea:

    PERFORMANȚĂ = ciclul de timp ideal/ (timpul de operare/ numărul unităților produse)

  • 3. Calitatea

    Calitatea se referă la volumul de reziduuri produse de un anumit echipament. În industria plastică este normal ca un număr de unități produse să aibă defecte, însă numărul acestora trebuie să fie redus la minimum pentru a avea o producție cu adevărat eficientă.

    Formula pentru măsurarea calității este următoarea:

    CALITATE = Unități bune/ Număr total de unități

Acești trei indicatori ajută la măsurarea productivității dintr-un anumit interval de timp, în comparație cu potențialul optim de producție al unor echipamente. În afara acestora, mai există câțiva factori care trebuie să fie luați în considerare atunci când se măsoară performanța, iar aceștia se referă la potențialele pierderi. Astfel trebuie observate și analizate aspecte suplimentare precum:

  • Timpii morți în care se realizează acțiuni de reparare sau întreținere,
  • Defecțiunile neprevăzute,
  • Erorile temporare și de scurtă durată,
  • Pierderea vitezei de operare

Cum puteți îmbunătăți performanța echipamentelor?

Măsurarea eficientă a performanței este un proces îndelungat, care necesită acțiuni de monitorizare și înregistrare regulată. Avantajul realizării tuturor acestor activități este că veți identifica factorii care pot aduce prejudicii înainte ca problemele să escaladeze și să apară defecțiuni ireversibile.

În industria maselor plastice, întreținerea corectă a echipamentelor este crucială pentru buna funcționare a acestora pe o perioadă îndelungată. Folosirea lubrifianților de calitate, cu caracteristici compatibile cu necesitățile tehnice ale acestora, vă poate ajuta să economisiți timp, bani și să aveți o producție profitabilă.

Lubrifianții sintetici de calitate superioară precum sunt cei din gama Mobil SHC sunt capabili să ofere echipamentelor din industria maselor plastice o mulțime de avantaje:

  • Timpii morți sunt reduși semnificativ
  • Numărul defecțiunilor este redus
  • Echipamentele sunt protejate împotriva uzurii, a ruginii și a oxidării
  • Este prevenită supraîncălzirea
  • Viteza maximă de lucru poate fi atinsă fără a conduce la defecțiuni

Pentru mai multe detalii despre lubrifianții industriali care vă pot ajuta să creșteți productivitatea echipamentelor din industria de mase plastice, dați click pe imaginea de mai jos și contactați un reprezentant Star Lubricants, care vă va oferi informațiile de care aveți nevoie.