Lubrifianții industriali - un rol important pentru eficiența energetică

Lubrifianții industriali - un rol important pentru eficiența energetică

Dacă activați în domeniul industrial, dețineți o fabrică sau sunteți managerul unei astfel de facilități, cu siguranță că deseori v-ați întrebat care sunt acțiunile pe care le-ați putea întreprinde pentru a obține un indicator de eficiență energetică mai bun.

Economisirea resurselor și plata unor facturi mult mai reduse reprezintă principalele obiective în ceea ce privește eficientizarea proceselor din mediul industrial. Acestea pot fi îndeplinite relativ simplu, de la caz la caz, atunci când apelați la soluții moderne și eficiente pentru mediul în care vă desfășurați activitatea.

Rolul lubrifianților în mediul industrial

Deși rolul lubrifianților este subestimat în cele mai multe cazuri, un lubrifiant nepotrivit poate avea consecințe serioase care pot afecta calitatea și durabilitatea unei afaceri din mediul industrial. O lubrifiere corectă și regulată a echipamentelor, utilajelor și mașinăriilor, precum și utilizarea unor lubrifianți de calitate, potriviți pentru fiecare categorie de echipamente vă pot ajuta să reduceți în mod dramatic consumul de energie, astfel încât profitul și eficiența muncii să crească.

Lubrifianții sintetici au proprietăți care facilitează funcționarea oricărui echipament tehnic. Lubrifianții de calitate superioară utilizați în procesul de întreținere pot ajuta la:

  • Reducerea fricțiunii
  • Reducerea uzurii
  • Extinderea intervalurilor de schimb al uleiului
  • Reducerea costurilor de operare
  • Reducerea timpilor morți în cazul defectărilor
  • Creșterea performanței la temperaturi înalte sau foarte joase

Cum alegeți lubrifianții industriali care sa crească eficiența energetică?

Alegerea celui mai bun lubrifiant industrial pentru nevoile dumneavoastră trebuie să aibă loc în funcție de o varietate de factori. Tipul uleiului care a fost folosit la baza produsului este foarte important. De asemenea, este recomandat să luați în considerare:

  • Viteza de operare a echipamentelor folosite
  • Tipul de fricțiune
  • Volumul și masa încărcăturii
  • Condițiile de mediu
  • Standardele industriale

Dintre factorii menționați mai sus, coeficientul de fricțiune este unul dintre cei mai importanți, întrucât acesta determină nivelul de eficiență al unui tip de lubrifiant. Pentru ca piesele unui echipament să reziste la tipul de fricțiuni la care este supus, uleiul sintetic folosit pentru lubrifiere trebuie să aibă în compoziție compuși precum poliglicolii. Aceștia au proprietățile ideale pentru a putea fi folosiți ca și lichide funcționale, motiv pentru care se regăsesc și în lubrifianții hidraulici.

Trebuie să fie luat în considerare și faptul că degradarea lubrifianților industriali are loc în general din cauza oxidării. De aceea, este important ca uleiurile industriale folosite să aibă o rezistență cât mai mare la oxidare. Produsele de o calitate superioară a căror performanță este foarte ridicată au, în general, o bună stabilitate termică și la oxidare.

Atunci când sunt folosite produse de lubrifiere de calitate inferioară, timpii morți petrecuți în timpul schimburilor de ulei mai frecvente și costurile pe care le implică acest proces conduc la un nivel de eficiență energetică mult mai scăzut și implicit la o creștere generală a costurilor de producție.

Știind toate aceste detalii despre echipamentele care urmează să fie lubrifiate, puteți alege un produs care să îndeplinească aceste cerințe și care să contribuie la durabilitatea și eficiența lor.

În domeniul industrial, este important ca lubrifianții să fie de foarte bună calitate pentru a proteja mecanismele și a eficientiza munca angajaților, dar și resursele energetice. Respectând toate aceste lucruri, producătorii din domeniul industrial pot obține un coeficient de eficiență energetică ridicat.

Sunteți în căutarea unei soluții pentru creșterea eficienței energetice?

Un reprezentant Star Lubricants vă poate da mai multe informații despre lubrifianții potriviți care să vă ajute să atingeți noi culmi ale eficienței energetice. Dați click pe imaginea de mai jos pentru a contacta echipa noastră, care vă va ajuta să alegeți cel mai bun lubrifiant pentru echipamentele pe care le dețineți.