4 întrebări frecvente despre lubrifianții din industria alimentară

4 întrebări frecvente despre lubrifianții din industria alimentară

Utilizarea lubrifianților în industria alimentară și a băuturilor este pe cât de necesară, pe atât de periculoasă. În categoria industriei alimentare se încadrează o mulțime de fabrici care au scopul de a oferi publicului larg produse de calitate, însă care nu pot funcționa fără ajutorul utilajelor și a echipamentelor avansate.

Întreținerea acestor echipamente este foarte importantă pentru durabilitatea și fiabilitatea afacerii. De aceea, lubrifianții, responsabili pentru prelungirea duratei de viață a acestora, reducerea uzurii și asigurarea unei bune funcționări, lipsite de incidente, sunt principalul factor care influențează calitatea procesului de mentenanță.

Managerii sau deținătorii unor astfel de afaceri se întreabă deseori care sunt metodele prin care alimentele și băuturile pe care le produc pot fi ferite în totalitate de substanțele pe care le conțin lubrifianții industriali. Aceste întrebări sunt bine-venite, cu atât mai mult cu cât nu sunt puține cazurile în care alimentele au fost alterate din cauza unor accidente la nivel industrial, iar consecințele pot fi grave atât pentru consumatori, cât și pentru imaginea companiei.

Iată care sunt cele mai frecvente întrebări despre lubrifianții folosiți în industria alimentară și răspunsurile lor:

1. Există tipuri de lubrifianți industriali speciali pentru industria alimentară?

Răspunsul la această întrebare este categoric: da! Producătorii de lubrifianți industriali fac cercetări intensive pentru a oferi acestei industrii produsele de care are nevoie pentru a putea munci în siguranță, dar și pentru a contribui la siguranța consumatorilor. Aceste produse sunt înregistrate ca fiind sigure pentru echipamentele producătoare de alimente și trebuie să fie aprobate de către FDA (Food and Drug Administration).

Toate produsele de acest tip dețin certificate NSF (H1). Aceste uleiuri sau vaseline alimentare sunt concepute să reziste la temperaturi foarte ridicate, să nu se topească și să nu devină toxice, indiferent de temperatura la care sunt folosite. Mai mult decât atât, acestea sunt rezistente la apa și la abur și nu pot fi alterate în prezența acizilor sau a substanțelor alcaline.

2. Cum se diferențiază lubrifianții folosiți în industria alimentară de alte tipuri de lubrifianți?

Instituția americană FDA și filialele sale europene au întocmit o listă de componente (aditivi și uleiuri de bază) pe care lubrifianții folosiți în industria alimentară trebuie să le conțină. Obiectivul acestor componente este acela de a nu pune în pericol sănătatea consumatorilor în momentul în care ar intra în contact cu alimentele în timpul proceselor de producție.

Diferența dintre acest tip de uleiuri și cele folosite în industrii non-alimentare este abilitatea de a împiedica și de a preveni contaminarea alimentelor sau a băuturilor înainte de a ajunge pe piață.

3. Este performanța lubrifianților afectată de conținutul de aditivi și uleiuri de bază?

Performanța lubrifianților nu este în niciun fel limitată sau afectată de componentele produsului. Uleiurile de calitate superioară pentru industria alimentară fabricate astăzi includ și componente sintetice, iar datorită tehnologiilor avansate din domeniu, experții au reușit să compună formule ideale pentru performanțe ridicate.

4. Care sunt cei mai buni lubrifianți pentru industria alimentară?

Una dintre recomandările de top se îndreaptă către lubrifianții Mobil care se găsesc într-o gamă foarte variată, potrivită nevoilor fiecărui producător din industria alimentară. Principalele avantaje ale acestor tipuri de lubrifianți se regăsesc în formulele produselor create să aducă beneficii precum o durată de viață prelungită, costuri de mentenanță mai scăzute și un potențial de economisire a energiei foarte ridicat.

Lubrifianții Mobil folosiți în industria alimentară sunt creați în concordanță cu cerințele FDA și au scopul de a preveni orice risc care poate apărea în cazul unei scurgeri.

Cunoașterea riscurilor și a avantajelor pe care vi le poate aduce simpla utilizare a lubrifianților industriali potriviți nevoilor dumneavoastră poate fi esențială pentru succesul afacerii. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre lubrifianții potriviți pentru fiecare tip de echipament din industria alimentară, luați legătura cu unul dintre reprezentanții Star Lubricants.

Cereți o ofertă personalizată pentru lubrifianți industriali care vă pot ajuta să creșteți performanța și siguranța echipamentelor cu care lucrați.

Câștigă combustibil gratuit pentru un an* cu Mobil 1

În perioada 1 iulie - 31 august 2016 Star Lubricants, importator și distribuitor autorizat Mobil în România de peste 20 de ani, vă invită să participați la cel mai tare concurs al verii. Achiziția unui produs Mobil cu eticheta Star Lubricants vă poate aduce marele premiu - un card pre-plătit în valoare de 2000 de euro, care poate fi folosit la alimentarea cu carburant. Mai multe detalii despre concurs puteți afla aici.

Produsele participante la promoție sunt:

  • Mobil 1 New Life 0W-40 (1L și 4L)
  • Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (1L și 4L)
  • Mobil 1 ESP 0W-40 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Peak Life 5W-50 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Advanced Fuel Economy 0W-20 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 (1L și 4L)

* Premiul constă într-un card de credit pre-plătit în valoare de 2.000€ în lei. Înscrierea în concurs este deschisă până în data de 31.08.2016