Implementați un program de lubrifiere eficient în 3 pași simpli

Implementați un program de lubrifiere eficient în 3 pași simpli

Menținerea standardelor de siguranță și prelungirea duratei de viață a echipamentelor reprezintă obiective cheie în toate industriile lumii. Însă, pentru a îndeplini aceste obiective, este esențial să înțelegeți care sunt factorii care pot influența atingerea lor. Totodată, este importantă optimizarea performanței echipamentelor folosite, începând de la un program de lubrifiere eficient.

Alegerea lubrifianților industriali potriviți, monitorizarea lubrifierii și studiul fricțiunii și al uzurii echipamentelor pe care le folosiți în procesul de producție vă pot aduce un profit mai mare și costuri mai mici cu întreținerea. De asemenea, veți avea angajați mai mulțumiți, care pot munci în siguranță, fără să fie nevoie să petreacă ore suplimentare la locul de muncă.

Implementarea unui program de lubrifiere eficient nu poate avea loc fără crearea unui plan în prealabil, prin care să fie definită misiunea companiei, nivelul de productivitate dorit sau instrumentele necesare atingerii obiectivelor. Vedeți mai jos care sunt cei mai importanți 3 pași pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a implementa un program de lubrifiere eficient.

1. Stabilirea modului în care programul de lubrifiere va influența productivitatea

În lipsa unor reguli, întreținerea echipamentelor va fi făcută în mod haotic și deloc productiv, iar rezultatele negative se vor reflecta în performanța echipamentelor și a companiei în ansamblu.

În primă fază, este necesară o analiză care să evidențieze pagubele care pot fi cauzate de lipsa lubrifierii corespunzătoare și avantajele care pot apărea atunci când lubrifierea are loc în mod eficient. În urma unei astfel de analize, vă veți da seama că și cifrele sunt în favoarea dumneavoastră atunci când urmați un program de lubrifiere organizat după niște reguli și proceduri clare.

2. Definirea obiectivelor

Unele dintre cele mai frecvente obiective impuse de companiile din diferite industrii sunt reducerea cantității de produse folosite, reducerea pierderilor, reducerea defecțiunilor, aplicarea corectă a lubrifianților pentru a împiedica uzura și implementarea unui sistem care să fie respectat de către toți angajații.

Realizați o analiză SWOT a companiei dumneavoastră pentru a observa mai ușor punctele forte și pe cele slabe și a putea stabili obiective clare în funcție de situația actuală. Acest prim pas e foarte important pentru a vă crea o imagine de ansamblu în funcție de care să luați decizii privind programul de lubrifiere pe care să îl implementați.

3. Stabilirea instrumentelor potrivite și alegerea persoanelor competente

În lipsa unei structuri bine puse la punct și a unor instrumente practice pentru domeniul dumneavoastră de activitate, un program de lubrifiere nu poate funcționa așa cum ar trebui. De aceea, comunicarea dintre conducere și angajați trebuie să fie facută în mod eficient, utilizând tehnici potrivite pentru fiecare arie de activitate.

Spre exemplu, unele industrii pot planifica și monitoriza programele de întreținere cu ajutorul software-ului special conceput pentru dispozitive mobile, în timp ce altele nu pot funcționa astfel, ba chiar preferă tehnicile tradiționale, precum afișarea programului de lubrifiere pe panouri sau în tabele.

În această fază, planificarea și programarea, dar și supravegherea activităților sunt aspecte care pot influența buna funcționare a programului. Totodată, este important ca programul să permită măsurarea și analiza datelor, astfel încât să poată fi stabilită eficiența lui.

Acești trei pași sunt un prim pas în crearea și gestionarea unui program de lubrifiere eficient, a cărui scop este acela de a reduce costurile totale de întreținere, de a reduce timpul petrecut pentru repararea defecțiunilor, incidentele care implică siguranța angajaților, numărul de ore suplimentare sau consumul total de lubrifiant.

Mentenanța predictivă și proactivă vă ajută să creșteți eficiența energetică

Cei 3 pași pentru implementarea unui program de lubrifiere eficient au în comun un aspect foarte important: prevenția. Star Lubricants vă recomandă mentenanța predictivă și proactivă deoarece vă poate ajuta să creșteți eficiența energetică a echipamentelor.

Pentru mai multe informații despre cum puteți implementa un sistem de lubrifiere eficient contactați un reprezentant Star Lubricants. Acesta vă va putea oferi cele mai bune soluții de lubrifiere pentru echipamentele industriale pe care le dețineți.

Câștigă combustibil gratuit pentru un an* cu Mobil 1

În perioada 1 iulie - 31 august 2016 Star Lubricants, importator și distribuitor autorizat Mobil în România de peste 20 de ani, vă invită să participați la cel mai tare concurs al verii. Achiziția unui produs Mobil cu eticheta Star Lubricants vă poate aduce marele premiu - un card pre-plătit în valoare de 2000 de euro, care poate fi folosit la alimentarea cu carburant. Mai multe detalii despre concurs puteți afla aici.

Produsele participante la promoție sunt:

  • Mobil 1 New Life 0W-40 (1L și 4L)
  • Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (1L și 4L)
  • Mobil 1 ESP 0W-40 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Peak Life 5W-50 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Advanced Fuel Economy 0W-20 (1L și 4L)
  • Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 (1L și 4L)

* Premiul constă într-un card de credit pre-plătit în valoare de 2.000€ în lei. Înscrierea în concurs este deschisă până în data de 31.08.2016