9 pași ca să vă pregătiți mașina pentru un concediu fără griji

9 pași ca să vă pregătiți mașina pentru un concediu fără griji

Te-ai întrebat vreodată cum se pregătește mașina pentru concediu? Viteza constantă și un consum echilibrat sunt doar câteva dintre lucrurile care îi plac mașinii dumneavoastră. Însă, pentru a-i oferi aceste lucruri și mult mai mult, trebuie să o pregătiți din toate punctele de vedere înainte de a porni la drum.

Pentru că perioada concediilor se apropie cu pași repezi, verificarea mașinii și punerea la punct a tuturor aspectelor care o fac un companion perfect reprezintă o prioritate.

Pregătirea mașinii pentru călătorii este un proces complex, care devine mult mai simplu dacă automobilului îi sunt făcute reviziile la timp. Astfel, tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că totul funcționează așa cum ar trebui și că aveți în mașină toate obiectele de care aveți nevoie în timpului unui road-trip.

Dacă organizarea nu este punctul dumneavoastră forte și știți că de fiecare dată când plănuiți o călătorie cu mașina uitați câte ceva, atunci lista de mai jos vă va fi de folos.

Checklist cu cele mai importante verificări pe care trebuie să le facem mașinii înainte de a pleca într-o excursie:

  1. Verificați dacă e cazul să schimbați uleiul de motor și filtrele mașinii. Folosind un ulei de motor cu potențial de economie de combustibil puteți inclusiv să mai creșteți bugetul alocat pentru concediu.
  2. Verificați presiunea din cauciucuri și asigurați-vă că greutatea mașinii este dispusă în mod echilibrat.
  3. Verificați starea frânelor pentru a putea evita pericolele în siguranță.
  4. Verificați suspensiile mai ales dacă aveți plănuite călătorii în zone cu drumuri accidentate.
  5. Rugați mecanicul să caute orice defecțiune a motorului, pentru a putea preveni evenimentele neplăcute. Înainte de a-i face o vizită mecanicului, vedeți dacă identificați unul dintre cele 7 sunete care indică o posibilă defecțiune la motor.
  6. Asigurați-vă că instalația de climatizare funcționează corespunzător.
  7. Verificați dacă există scurgeri de orice fel și remediați cauza acestora.
  8. Asigurați-vă că aveți o roată de rezervă în stare bună. Nimic nu e mai supărător ca în cazul unei pene să nu aveți cu ce schimba roata cu probleme.
  9. Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic verificați starea farurilor și a stopurilor, a ștergătoarelor de parbriz și de lunetă.

În afara detaliilor tehnice pe care trebuie să le puneți la punct, există o mulțime de alte lucruri care vă pot face călătoria mai comodă. În lipsa acestora, întreaga experiență se poate transforma într-un coșmar.

Iată ce ar mai trebui să aveți în vedere înainte de a porni la drum, pentru a vă asigura că puteți face față oricărei situații neplăcute:

  • Obiectele obligatorii prin lege: trusa de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante și vestă
  • Pompă manuală și un kit de reparare în caz de pană
  • Siguranțe și becuri de rezervă
  • Lichid de parbriz
  • Cablu de tractare
  • O trusă de unelte de bază pentru cazurile în care este nevoie de reparații
  • O canistră pentru combustibil
  • Cabluri de curent
  • Ulei pentru eventuale completări

Pe lângă cele de mai sus, este bine să aveți la dumneavoastră un GPS și un telefon cu conexiune la Internet, dar și o hartă rutieră clasică, pentru cazurile în care cele două dispozitive nu mai funcționează sau rămân fără baterie.

De asemenea, este bine să verificați dacă bricheta mașinii și încărcătoarele auto funcționează corespunzător.

Dacă plănuiți o călătorie lungă sau în zone mai izolate, nu uitați să vă aprovizionați cu multă apă și alimente rezistente la diferite temperaturi. O ladă frigorifică este ideală în astfel de situații. Nici sacii de dormit și hainele groase nu ar trebui să lipsească din bagajul dumneavoastră, chiar dacă temperatura este foarte ridicată în momentul plecării.

Dacă aveți la îndemână toate aceste lucruri, sunteți gata de drum.

Minge de fotbal cadou cu Mobil 1

Pentru că pregătirea mașinii pentru un concediu fără griji implică de cele mai multe ori și un schimb de ulei, la achiziționarea fiecărui bidon de 4 litri de Mobil 1 ESP Formula 5W-30 primești o minge de fotbal cadou.

Vă așteptăm în perioada 29 mai - 30 iunie în toate locațiile partenere Star Lubricants (Auchan, Carrefour, Selgros și Socar) să cumpărați bidonul de ulei Mobil 1 pentru următoarea completare sau pentru următorul schimb de ulei şi să primiți mingea Mobil 1 cadou*.

* promoție valabilă în limita stocului disponibil