5 întrebări frecvente despre lubrifianții pentru industria de mase plastice

5 întrebări frecvente despre lubrifianții pentru industria de mase plastice

Pentru orice producător de materiale plastice funcționarea adecvată a echipamentelor este vitală pentru a produce fiecare unitate la calitate maximă. Indiferent de tipul de echipament folosit în industria de mase plastice, un sistem de lubrifiere performant vă poate ajuta să atingeți acest obiectiv.

În plus, având în vedere că o companie mai bine informată va fi întotdeauna cu un pas înaintea concurenței, vedeți mai jos 5 întrebări frecvente despre lubrifianții pentru industria de mase plastice.

1. Cum pot evita consumul ridicat de energie?

Nu este un secret pentru nimeni că echipamentele din industria de prelucrare a maselor plastice funcționează în condiții dificile de exploatare, iar acest aspect aduce cu sine și un consum ridicat de energie.

Folosind, însă, un lubrifiant cu proprietăți de eficientizare a consumului de energie, precum este Mobil DTE 10 Excel veți reuși să reduceți costurile de operare asociate acestui aspect.

De exemplu, în cazul unei mașini de injecții mase plastice dintr-o fabrică germană, odată cu folosirea lubrifiantului Mobil DTE 10 Excel 46 s-a obținut scăderea consumului de energie cu 3%. Găsiți aici, mai multe detalii despre performanțele dovedite ale lubrifianților Mobil pentru industria de prelucrare a maselor plastice.

2. Cum pot reduce scurgerile de ulei din mașinile de injecții pentru mase plastice?

Una dintre marile probleme întâlnite în echipamentele hidraulice din acest sector industrial se referă la scurgerile de ulei. Incompatibilitatea lubrifiantului cu echipamentul, alinierea necorespunzătoare a componentelor acestuia, a garniturilor de etansare și temperaturile ridicate de funcționare sunt principalele cauze care favorizează apariția acestei probleme.

Având în vedere că scurgerile de ulei pot crește costurile de lubrifiere și pot periclita siguranța angajaților, vă recomandăm să folosiți un lubrifiant compatibil cu o gamă largă de echipamente și care oferă caracteristici optime indiferent de temperatura de operare, precum este Mobil DTE 10 Excel.

3. În ce condiții trebuie să depozitez lubrifianții?

Lubrifianții și unsorile industriale Mobil trebuie să fie depozitate într-un spațiu interior răcoros și uscat. Pentru siguranța dumneavoastră și a angajaților, dar și pentru a nu diminua proprietățile acestora, nu depozitați recipientele cu lubrifiant în apropierea unei surse de căldură și evitați expunerea la lumina directă a soarelui.

De asemenea, pentru a evita contaminarea lubrifianților, aceștia trebuie păstrați în recipientele originale, iar după utilizare acestea trebuie închise și păstrate închise până la următoarea utilizare. Astfel vă asigurați că nu pătrund în componența lubrifiantului praf sau alte particule de murdărie, care ar putea să scadă din calitatea acestuia.

4. Când să aleg o unsoare și când un ulei pentru echipamentele industriale?

În principal, fiecare echipament va dicta tipul de lubrifiant necesar. Așadar regula de bază pe care trebuie să o rețineți este – respectarea indicațiilor producătorului echipamentelor pe care le folosiți. Pe lângă acest lucru, vedeți aici mai multe detalii despre cum puteți face mai ușoară alegerea între o unsoare și un ulei industrial.

5. Ce lubrifianți să aleg pentru echipamentele folosite în industria de prelucrare a maselor plastice?

Echipamentele de prelucrarea a maselor plastice sunt complexe și au nevoie specifice de lubrifiere. Astfel, Star Lubricants distribuie lubrifianți Mobil pentru utilajele de injecție mase plastice precum și pentru restul echipamentelor utilizate într-o fabrică de prelucrare a maselor plastice. Astfel, puteți alege între:

  • uleiuri hidraulice (Mobil DTE 10 Excel)
  • uleiuri de transmisie (Mobil SHC 600, Mobil SHC Gear)
  • uleiuri de compresor (Mobil SHC Rarus)
  • unsori de înaltă performanță (Mobilith SHC, Mobil Polyrex EM)

Profitul dumneavoastră va fi influențat direct de modul în care funcționează echipamentele industriale pe care le dețineți, iar un sistem de lubrifiere corespunzător va contribui la funcționarea optimă a acestora. Astfel, răspunsurile la cele 5 întrebări frecvente de mai sus vă vor ajuta să implementați și să mențineți un sistem de lubrifiere performant.

Pentru a cere o ofertă personalizată de lubrifianți pentru industria de mase plastice, dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent Star Lubricants care vă va ajuta să faceți alegerea potrivită.