5 idei ca să reduceți costurile pentru întreținerea flotelor de vehicule comerciale

5 idei ca să reduceți costurile pentru întreținerea flotelor de vehicule comerciale

Conform revistei Automotive Fleet, proprietarii flotelor de vehicule comerciale din întreaga lume se lovesc de 2 provocări majore:

  • Reducerea costurilor cu întreținerea
  • Fluctuația prețului carburanților

Având în vedere că prețul carburanților este o provocare pe care nu o puteți controla în mod direct în calitate de proprietar al unei flote de vehicule comerciale, prioritatea dumneavoastră rămâne în acest sens găsirea unor modalități de a reduce costurile în ceea ce privește întreținerea flotei.

Vedeți mai jos 5 idei care să vă ajute să țineți costurile sub control, astfel încât întreținerea flotei să nu afecteze profitul dumneavoastră.

1. Măsurați și analizați constant cifrele

Zicala "ce nu se poate măsura, nu poate fi gestionat" se aplică și în acest caz. Dacă răspunsul la întrebări precum "cât de mult costă?" sau "cât potențial de economie există?" este "nu știu", atunci e momentul să schimbați acest lucru.

Asigurați-vă că aveți stabilite criterii clare după care măsurați zonele de cost ce vizează întreținerea flotei de vehicule comerciale (consumabile, reparații și revizii, costuri cu personalul etc.)

2. Revizuiți contractele de leasing

Având în vedere că majoritatea vehiculelor dintr-o flotă de vehicule comerciale sunt achiziționate în leasing, monitorizați în mod regulat ratele de leasing pentru a vă asigura că acestea rămân competitive pe durata întregului contract.

De asemenea, monitorizarea acestora vă va ajuta să vă asigurați că predicțiile furnizorului de leasing privind ratele sunt corecte și nu cresc mai mult decât este preconizat.

3. Investiți în cursuri de conducere preventivă pentru angajați

Managementul riscului este o provocare constantă pentru orice proprietar al unei flote de vehicule comerciale. Accidentele de muncă pot avea efecte negative în ceea ce privește optimizarea costurilor, astfel că evitarea acestora vă poate scuti de o mulțime de probleme.

Cu toții știm că prevenția este superioară vindecării, astfel că investiția în cursuri de conducere preventivă pentru angajații care folosesc vehiculele comerciale din dotare poate reprezenta un atuu pentru orice companie.

Doar prin simpla evitare a unor accidente veți face economii importante atât din punct de vedere al resurselor umane, cât și în ceea ce privește eventualele reparații necesare după un accident.

4. Cheltuiți mai puțin pe consumabile

Pe lângă consumul de carburant, și consumabilele precum uleiul de motor implică niște costuri importante pentru întreținerea flotei dumneavoastră. Folosirea unor uleiuri sintetice de performanță superioară, precum sunt cele din seria Mobil Delvac 1, vă poate aduce economii substanțiale în acest sens. Astfel veți optimiza intervalul de schimb al uleiului și puteți reduce costurile asociate consumabilelor.

5. Economisiți combustibilul folosit

Chiar dacă nu puteți controla costul carburantului, nu înseamnă că nu puteți avea un cuvânt de supus în ceea ce privește cantitatea folosită. Folosiți lubrifianți precum Mobil Delvac 1 LE 5W-30, care au fost formulați tocmai cu scopul de a obține economii de combustibil. Pe lângă folosirea lubrifianților performanți mai puteți economisi combustibil prin:

  • Încurajarea angajaților de a conduce preventiv
  • Întreținerea corespunzătoare a anvelopelor
  • Rularea la viteza cu eficiență maximă pentru vehiculul comercial

Chiar dacă fiecare flotă de vehicule comerciale are nevoi specifice și operează într-un mod diferit, costurile privind întreținerea reprezintă punctul principal pe agenda oricărui proprietar.

În consecință, ideile de mai sus vă pot ajuta să reduceți valoarea acestor costuri. Pe lângă aceste idei, vedeți aici cum au reușit proprietarii a 3 flote de vehicule comerciale să obțină economii în ceea ce privește întreținerea vehiculelor comerciale pe care aceștia le dețin.