5 întrebări frecvente despre lubrifianții pentru vehicule comerciale

5 întrebări frecvente despre lubrifianții pentru vehicule comerciale

Indiferent de mărimea flotei de vehicule comerciale pe care o dețineți, alegerea lubrifianților potriviți poate contribui la economii substanțiale când vine vorba de întreținerea și rularea flotei dumneavoastră în condiții de operativitate maximă.

În acest sens, vedeți mai jos răspunsurile la 5 întrebări frecvente legate de alegerea lubrifianților pentru vehicule comerciale. Veți afla aspecte importante care ulterior vă pot scăpa de eventualele bătăi de cap privind costurile asociate programului de întreținere și de lubrifiere al vehiculelor ce fac parte din flota dumneavoastră.

1. Poți determina calitatea unui lubrifiant analizând vâscozitatea?

În timp ce vâscozitatea este o caracteristică importantă, nu spune nimic despre calitatea unui lubrifiant. Pentru a fi sigur că alegeți un ulei de calitate, care protejează motorul vehiculelor din flota dumneavoastră, respectați întotdeauna specificațiile producătorului vehiculului. De exemplu, lubrifianții din gama Mobil Delvac sunt recomandați de peste 300 de producători de piese originale (OEM) din întreaga lume.

2. Este adevărat că dacă schimbi regulat uleiul de motor, poți alege un ulei de motor mai ieftin?

Unele persoane consideră că un ulei mai ieftin este echivalent cu un cost de întreținere scăzut, însă acest lucru este un mit. Un ulei ieftin are proprietăți de protecție care durează mai puțin timp, decât un ulei puțin mai scump.

Astfel, chiar dacă inițial veți plăti mai puțin atunci când alegeți un ulei ieftin, pe termen lung pierdeți mai mult din cauză că va trebui să schimbați mai des uleiul.

3. Este afectat consumul de combustibil de alegerea uleiului de motor?

Alegerea lubrifianților pentru vehicule comerciale poate avea un impact major asupra economiei de combustibil. De exemplu, așa cum am arătat aici, un ulei precum Mobil Delvac 1 LE 5W-30 poate oferi economii de combustibil de peste 2 %, în comparație cu un ulei încadrat în gradul de vâscozitate 10W-40.

4. De ce se schimbă atât de des standardele de calitate ale uleiurilor recomandate de producătorii de vehicule comerciale?

Modificarea standardelor de performanță ale uleiurilor sunt influențate de evoluția constantă ale sistemelor de emisii și de reglementările privind protejarea mediului înconjurător. Pentru a respecta aceste reglementări, industria producătoare de vehicule comerciale dezvoltă constant sisteme de emisii tot mai performante. Prin urmare, și formulele lubrifianților distribuiți în România prin intermediul Star Lubricants devin tot mai performanți, pentru a ține pasul cu cele mai recente standarde de emisii.

De exemplu, noua formulă Mobil Delvac 1 LE 5W-30 îndeplinește cerințele majorității motoarelor Euro VI dezvoltate de producătorii de echipamente originale (OEM) cum ar fi Mercedes-Benz, Volvo, Cummins și MAN 1.

5. Este indicat să înlocuiesc uleiurile minerale cu unele sintetice după ce le-am folosit o perioadă lungă de timp pe cele dintâi?

Lubrifianții sintetici din gama Mobil Delvac 1 sunt complet compatibili cu uleiurile minerale corespondente. Performanțele lubrifianților sintetici sunt de obicei mai constante, în special în ceea ce privește stabilitatea la diferențele de temperatură, față de lubrifianții minerali. În acest sens, trecerea la folosirea unor lubrifianți minerali va aduce beneficii importante privind eficiența programului de lubrifiere.

Condițiile severe de exploatare a flotelor de vehicule comerciale grele reprezintă unul dintre factorii principali care pot duce la defecțiuni neprogramate și la pierderi în ceea ce privește profitul operatorilor de vehicule comerciale.

Având în vedere acest lucru, alegerea lubrifianților potriviți pentru flota de vehicule comerciale vă poate aduce economii importante la nivel de consum de combustibil și întreținerea vehiculelor. Pentru a alege un program de lubrifiere care să vă aducă astfel de beneficii, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată pentru lubrifianții Mobil Delvac destinați flotelor de vehicule comerciale.