3 sfaturi utile pentru conducerea vehiculelor comerciale în siguranță pe timp de iarnă

3 sfaturi utile pentru conducerea vehiculelor comerciale în siguranță pe timp de iarnă

Sezonul rece este unul dintre cele mai solicitante anotimpuri din punct de vedere al condițiilor de trafic. Temperaturile negative, precipitațiile sub formă de ninsoare, burniță și lapoviță pot da peste cap graficele de circulație. Pentru un proprietar de flote de vehicule comerciale, respectarea acestora devine din ce în ce mai dificilă astfel că este util să vă pregătiți șoferii pentru condițiile de drum mai puțin plăcute specifice iernii.

Pentru a trece cu bine peste sezonul rece, vedeți mai jos 3 sfaturi pe care echipa Star Lubricants consideră că sunt utile pentru a face conducerea vehiculelor comerciale în sezonul rece mai puțin dificilă.

1. Pregătiți-vă flota pentru sezonul rece

Vehiculele comerciale sunt predispuse la uzură accentuată pe timp de iarnă în special din cauza temperaturilor negative. Pornirea motorului la temperaturi negative sau precipitațiile abundente pot afecta performanța acestora și este posibil să apară defecțiuni pe care niciun proprietar de flote de vehicule comerciale nu le dorește. Mai ales în condițiile în care orice vehicul ce prezintă defecțiuni aduce cu sine pierderi importante și creșterea costurilor cu întreținerea.

În acest sens, înainte de sezonul rece, asigurați-vă că întreaga flotă de vehicule comerciale trece printr-o verificare amănunțită care să cuprindă acțiuni precum:

  • Verificarea stării radiatorului și a bateriei
  • Dotarea cu anvelope de iarnă
  • Verificarea nivelului uleiului de motor și schimbarea acestuia dacă este nevoie

De asemenea, asigurați-vă că fiecare vehicul care pleacă la drum este dotat cu ustensile necesare anotimpului rece: soluții pentru dezghețarea parbrizului și încuietorilor, o lopată pentru îndepărtarea zăpezii, săculeț cu nisip și lanțuri pentru anvelope.

2. Îndemnați personalul să conducă prudent

De multe ori, șoferii se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic din dorința de a respecta anumite grafice de circulație. Totuși siguranța lor ar trebui să fie o prioritate pentru dumneavoastră, astfel că nu ar strica o sesiune de instructaj înainte de venirea iernii în care să se discute punctual cum pot conduce prudent în condiții meteo nefavorabile.

Este foarte important ca angajații dumneavoastră să cunoască cum să folosească frâna și să circule cu viteză mai mică pe porțiunile de drum acoperite cu polei, zăpadă. Câteva tehnici care îi pot ajuta pe șoferi să conducă prudent și în siguranță pe timp de iarnă puteți găsi și aici.

De asemenea, șoferii nu trebuie să forțeze vehiculul și în momentul în care simt că nu sunt stăpâni 100% pe situația de drum, să oprească în prima parcare până când condițiile de trafic permit deplasarea în siguranță.

3. Monitorizați vremea

Administrația Națională de Meteorologie trebuie să fie aliatul dumneavoastră în această perioadă. Fiți atenți la atenționările meteo emise de aceasta și avertizați șoferii aflați pe traseu de eventualele fenomene meteorologice care ar putea perturba deplasarea acestora.

În plus, dacă este cazul, ajustați graficele de circulație în așa fel încât șoferii dumneavoastră să nu fie nevoiți să circule la viteze ridicate și să riște, astfel, să fie implicați în evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, verificarea situației drumurilor naționale și a autostrăzilor vă poate ajuta să gestionați mai ușor deplasarea vehiculelor comerciale spre destinațiile impuse în graficul de circulație.

Ca să treceți cu bine de sezonul rece, puneți în aplicare cele 3 sfaturi de mai sus. Veți proteja atât investiția în flota dumneavoastră, dar și pe angajați, care vor ajunge cu bine la destinație de fiecare dată indiferent de condițiile de drum.

Protejați flota de vehicule comerciale de temperaturile negative cu Mobil Delvac 1

Așa cum am menționat mai sus, temperaturile negative pot afecta performanța motorului vehiculelor comerciale. Lubrifianții din gama Mobil Delvac 1 au proprietăți stabile și vă poate oferi protecția de care aveți nevoie chiar și în cazul conducerii într-un mediu cu temperaturi negative.

Dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent Star Lubricants care să vă îndrume să alegeți un lubrifiant care să respecte cerințele tehnice ale producătorului vehiculelor pe care le dețineți și care să protejeze vehiculele comerciale și pe timp de iarnă.