Dueluri aprinse la Raliul Iașului 2014

Dueluri aprinse la Raliul Iașului 2014

Penultima etapă de raliu din sezonul 2014, desfășurată la Iași între 4-6 septembrie, a fost una plină de surprize și adrenalină. Răsturnările de situație i-au ținut cu sufletul la gură pe iubitorii sportului cu motor prezenți la eveniment. La finalul etapei BCR Leasing Rally Team a urcat pe prima treaptă a podiumului în clasamentul pe echipe.

Edwin Keleti și Botond Csomortani cu un pas mai aproape de titlul de Vice-Campioni

La finalul unei curse extrem de disputate, echipajul format din Edwin Keleti și Botond Csomortani a reușit să își treacă cea de-a doua victorie din acest sezon. Cu toate că la finalul primei zile s-au clasat abia pe locul 6, în cea de-a doua zi echipajul a reușit o cursă memorabilă și au urcat în fruntea clasamentului general.

Suntem foarte fericiţi că am obţinut al doilea succes din acest sezon într-un raliu cu adevărat superb! A fost o cursă cu mult neprevăzut şi răsturnări de situaţie. Finalul a fost extrem de palpitant după ce, pe penultima probă, motorul maşinii noastre s-a oprit pur şi simplu pentru 10-12 secunde pe când rulam cu 180 km/h! Cu un avans de doar 3,2 secunde asupra echipajului Girtofan/ Rotaru, superspeciala a fost încordată, însă am făcut cel mai bun timp şi am învins! E un sentiment extraordinar.

Edwin Keleti

Rezultatul obținut la Iași a ajutat echipajul să urce pe poziția secundă în clasamentul general, fiind astfel cu un pas mai aproape de titlul de Vice-Campioni.

Succesul de anul trecut nu a putut fi reeditat

Deși au luat startul plini de optimism Gergo Szabo și Karoly Borbely nu au reușit să reediteze victoria de anul trecut de la Iași. Din cauza unor probleme tehnice la transmisia mașinii aceștia au fost nevoiți să își treacă în cont un abandon tehnic.

Am mers cât am putut de bine în prima zi, însă din cauza unor probleme la maşină nu am mai putut continua. În perioada următoare vom analiza foarte atent activitatea noastră anterioară şi cauzele care au dus la aceste probleme şi vom lua măsurile necesare pentru a elimina aceste neajunsuri.

Karoly Borbely

Chiar dacă nu a dus cursa până la final, echipajul privește cu entuziasm ultima etapă de raliu din acest sezon:

Ne bucurăm foarte mult pentru locul I la echipe, un rezultat foarte bun în condiţiile unei dispute mari cu ceilalţi concurenţi. Îi felicităm pe Edi şi Boti pentru victorie; eu cred că ei pot lua titlul la Harghita. Dacă vor merge tare, norocul va fi de partea lor!"

Final de sezon pentru Sorin Badea și Florin Dorca

Pentru cei doi, etapa de la Iași a fost ultima din acest sezon competițional. Cu toate că au făcut o cursă memorabilă, conducând bună parte din probe la clasa 11, cu doar 2 probe înainte de final, o problemă la mașină i-a forțat să abandoneze.

Plecăm de la Iaşi cu un set complex de sentimente, unele contradictorii dar care reflectă încă o dată că sportul pe care-l practicăm – raliul - este un sport frumos, special, care te urcă şi te coboară după bunul plac al sorţii uneori.

Sorin Badea

Star Lubricants felicită echipajul pentru determinarea de care a dat dovadă în acest sezon și le mulțumește celor 2 pentru aportul adus în cadrul BCR Leasing Rally Team.

Titlul de Vice-Campioni la echipe este tot mai aproape

Campionatul Național de Raliuri 2014 se apropie de final, între 26-27 septembrie urmând să aibă loc ultima etapă de raliu – Raliul Harghitei. BCR Leasing Rally Team va lupta în continuare să își păstreze locul secund în clasamentul general pe echipe și să se bucure de titlul de Vice-Campioni.