Lubrifianții potriviți - Cheia Echipamentelor Industriale Performante

Lubrifianții potriviți - Cheia Echipamentelor Industriale Performante

Performanța echipamentelor industriale depinde, în cele mai multe cazuri, de nivelul de întreținere și de frecvența unor astfel de activități. În ziua de astăzi, evoluția normală a societății depinde de numeroase industrii, care nu ar putea supraviețui fără echipamente durabile, de calitate. De aceea, este important ca mentenanța să fie făcută corect și regulat, contribuind astfel și la maximizarea eficienței utilajelor.

Pentru realizarea acestor activități, deseori este nevoie de uleiuri sau unsori cu proprietăți care să ajute la obținerea unei performanțe maxime. Un alt motiv pentru care utilizarea lubrifianților devine esențială este și prelungirea duratei de funcționare a echipamentelor, respectiv scăderea costurilor necesare pentru achiziția de noi echipamente.

De-a lungul timpului, coloșii domeniului industrial s-au confruntat cu situații în care au fost nevoiți să apeleze la sfaturile specialiștilor pentru a maximiza performanța echipamentelor industriale. Cele trei studii de caz de mai jos arată cu precizie modul în care lubrifianții industriali Mobil, distribuiți în România de Star Lubricants, au contribuit la creșterea performanței echipamentelor:

1. Economii anuale de $60.000

Încrederea pe care o oferă un echipament industrial producătorului poate contribui la rezultatul final al procesului de producție. Iar acest lucru s-a întâmplat și în cazul unui producător canadian din domeniul extracției de petrol și gaze, care funcționa după programe stricte.

Acestuia i s-a recomandat folosirea lubrifiantului sintetic Mobil Pegasus 1, creat pentru a face față condițiilor extrem de sensibile. Fiind creat din uleiuri sintetice de bază, fără ceară și cu un sistem de aditivi echilibrați, Mobil Pegasus 1 a oferit rezultatele așteptate.

Din momentul trecerii de la un lubrifiant convențional la Mobil Pegasus 1, managerii companiei au raportat faptul că intervalele de schimb ale uleiurilor au crescut cu mai mult de 4000 de ore. Datorită cantității mult mai scăzute de lubrifiant de care producătorul are nevoie în prezent, acesta economisește până la 60.000 de dolari în fiecare an.

2. Productivitate crescută cu 17%

Creșterea productivității este unul dintre obiectivele finale ale oricărei industrii întrucât profitul este garantat atunci când producția este în creștere și are loc în mod eficient. Un producător polonez de gresie ceramică a observat cum producția poate să crească simțitor atunci când sunt folosiți lubrifianții potriviți.

Pentru producerea gresiei, producătorul folosește o presă care funcționează la mare presiune și temperaturi foarte înalte. Din acest motiv, formarea rezidurilor și a spumei în sistemul hidraulic este aproape inevitabilă.

La recomandarea inginerilor, producătorul a decis să înlocuiască lubrifianții convenționali pe care ii folosea cu lubrifiantul Mobil SHC 525, pentru a îmbunătăți modul de funcționare al presei în timpul operării la temperaturi de peste 100°C.

Producătorul a observat în scurt timp faptul că uleiul și filtrele pe care le folosea nu mai trebuiau schimbate atât de des, iar sistemul hidraulic funcționa în condiții optime.

Datorită proprietăților Mobil SHC 525, producătorul a observat o creștere a productivității cu 17% și o scădere a costurilor de întreținere de până la 5.6 milioane de dolari.

3. Prelungirea duratei de funcționare cu până la 250%

O durată de viață cât mai îndelungată a echipamentelor este ceea ce își dorește fiecare producător, indiferent de industrie. Cazul unei companii producătoare de oțel care are în componență mai multe echipamente industriale dotate cu arbori de transmisie a arătat cât de mare este nevoia de folosire a unor lubrifianți de calitate.

În mod normal, arborii de transmisie sunt lubrifiați cu unsori. Însă, atunci când condițiile de operare sunt severe, unsorile au tendința de a îndepărta uleiul și de a lăsa suprafețele nelubrifiate. În cazul de față, se foloseau lubrifianți cu o durată de viață de 9 luni de zile.

Recomandarea de a trece la lubrifiantul Mobil SHC 639, un ulei sintetic cu o vâscozitate ridicată, a fost făcută datorită abilității acestuia de a-și păstra proprietățile în condiții de operare extreme. La 32 de luni de la începerea utilizării lubrifiantului, producătorul a raportat o creștere a duratei de viață a arborilor cu 250% și nici o defecțiune. Astfel, aproximativ 1 milion de euro au fost economisiți în ceea ce privește costurile de întreținere.

Studiile de caz de mai sus arată importanța pe care o au lubrifianții Mobil în creșterea duratei de viață și a performanței echipamentelor industriale. Pentru a primi o recomandare care să vă ajute și pe dumneavoastră să obțineți rezultate asemănătoare, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată din partea agenților Star Lubricants.

* Rezultatele prezentate în acest material se bazează pe experiența particulară a clienților. Ele pot varia în funcție de tipul de vehicul folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior.