Creșteți eficiența energetică a echipamentelor industriale prin mentenanță predictivă și proactivă

Creșteți eficiența energetică a echipamentelor industriale prin mentenanță predictivă și proactivă

Echipamentele industriale sunt extrem de sensibile tocmai din cauză că majoritatea funcționează în condiții extreme. Apariția defecțiunilor neprevăzute pot aduce cu sine consturi ridicate cu întreținerea, dar și pierderi semnificative. Pentru a evita astfel de probleme, indiferent de industria în care echipamentele rulează, monitorizarea stării acestora poate fi o soluție potrivită.

Desigur că o abordare de tip reactiv, în care echipamentele funcționează până la apariția unor defecțiuni poate fi o alegere mai simplă la prima vedere, în final alegerea unei astfel de abordări va aduce cu sine costuri foarte ridicate de întreținere datorită potențialelor defecțiuni secundare, precum și a opririlor neplanificate și a costurilor aferente acestora. Star Lubricants vă recomandă în acest sens 2 tipuri principale de mentenanță:

  • 1. Mentenanța predictivă
  • 2. Mentenanța proactivă

Vedeți mai jos cum puteți folosi aceste două tipuri de mentenanță pentru a crește eficiența energetică a echipamentelor și pentru a reduce costurile de întreținere pe termen lung.

1. Mentenanța Predictivă prin Analize Signum

Prin intermediul mentenanței predictive se determină starea echipamentului în timp ce acesta încă funcționează. Acest lucru permite efectuarea din timp a eventualelor reparații ale componentelor pentru a evita timpii morți cauzați de opririle pentru remedierea defecțiunilor majore.

Principalul instrument pe care îl puteți folosi în acest tip de mentenanță este Analiza Signum, care raportează starea echipamentului, a lubrifiantului și monitorizează apariția contaminaților. Mai multe informații despre cum vă ajută Analiza Signum să creșteți productivitatea în industrie găsiți în articolul de aici.

2. Mentenanța Proactivă prin Filtrarea Uleiului

Una dintre principalele cauze ale defecțiunilor ce apar în echipamentele industriale o reprezintă contaminarea. Astfel, o abordare proactivă ce implică filtrarea lubrifiantului va controla apariția acestui fenomen nedorit.

Indiferent că e vorba de apariția particulelor de murdărie sau a apei, prin filtrare veți reuși să înlăturați acești contaminanți pentru ca lubrifiantul folosit să nu își piardă din proprietăți si să continue să protejeze echipamentele dumneavoastră.

Serviciul de filtrare al uleiului poate fi de ajutor în sistemele hidraulice ale echipamentelor din:

  • Industria maselor plastice și a construcțiilor de mașini
  • Industria hârtiei și a lemnului
  • Industria metalurgică
  • Sectorul maritim și offshore

Beneficiile filtrării uleiului sunt vizibile imediat și se traduc, printre altele în:

  • reducerea cheltuielilor cu filtrele, piesele de schimb și opririle neplanificate
  • scăderea numărului de avarii și defecțiuni
  • creșterea duratei de viață a lubrifiantului și reducerea cantității de ulei uzat generat

Pe lângă aceste beneficii, controlând contaminarea prin intermediul mentenanței proactive (filtrarea uleiului) veți putea contribui la obținerea certificatului internațional ISO 50001, care atestă managementul optim al energiei și creșterea eficienței energetice și care este deja implementat de organizații din întreaga lume.

Obțineți câștiguri pe termen lung cu ajutorul lubrifianților Mobil

Lubrifianții industriali Mobil, marcați cu logo-ul Energy Efficiency prezintă proprietăți de eficiență energetică și utilizarea lor în echipamentele pe care le dețineți vă ajută să obțineți câștiguri importante în ceea ce privește mentenanța echipamentelor.

Pe lângă acest lucru, pentru a vă asigura că echipamentul dumneavoastră industrial funcționează la capacitate maximă pentru mai mult timp, vă recomandăm activități constante de mentenanță proactivă și predictivă, care să vă ajute să reduceți costurile de întreținere asociate echipamentelor pe care le dețineți.

Pentru mai multe informații despre cum puteți folosi mentenanța proactivă și predictivă ca să creșteți eficiența echipamentelor industriale pe care le dețineți, dați click pe imaginea de mai jos și trimiteți-ne un mesaj. Un reprezentant Star Lubricants va lua legătura cu dumneavoastră ca să vă ofere informațiile de care aveți nevoie.