Cum economisim combustibilul flotei de vehicule comerciale

Cum economisim combustibilul flotei de vehicule comerciale

Consumul de carburant reprezintă unul dintre cei mai importanți indicatori de costuri atunci când vine vorba de managementul unei flote de vehicule comerciale. Având în vedere acest lucru, găsirea unor metode de a reduce valoarea acestui indicator devine o prioritate pentru orice companie care operează în acest domeniu.

O metodă care s-a dovedit eficientă este alegerea lubrifiantului potrivit. De exemplu, s-a demonstrat că folosirea Mobil Delvac 1 LE 5W-30 vă poate ajuta să obțineți economii substanțiale pentru flota de vehicule comerciale.

Vedeți mai jos 3 studii de caz care demonstrează performanța acestui lubrifiant, disponibil și în România prin intermediul Star Lubricants.

1. Creșterea cu 2% a economiei de combustibil

În cazul unei companii de transport din Suedia, specialiștii ExxonMobil au recomandat trecerea de la folosirea lubrifiantului Mobil Delvac XHP LE 10W-40 pentru flota de vehicule comerciale, la folosirea Mobil Delvac 1 LE 5W-30, un ulei sintetic de calitate superioară. Astfel s-a dorit optimizarea consumului de carburant și reducerea costurilor privind mentenanța flotei.

Pentru ca rezultatele să fie concludente, compania a folosit concomitent cele 2 tipuri de uleiuri în 2 dintre camioanele Mercedes Actros pe care le deține. Timp de 10 luni, ambele vehicule au rulat pe aceleași rute și în aceleași condiții de încărcătură.

La finalul testelor, s-a constatat că în cazul camionului ce folosea Mobil Delvac 1 LE 5W-30 s-a obținut o creștere cu 2% a economiei de combustibil. Astfel, compania a reușit să obțină aproximativ 800 euro economii totale/ camion în ceea ce privește mentenanța (combustibil și consumabile precum filtre de ulei).

2. 178.000 EUR economii totale/ an pentru întreaga flotă

Rezultate asemănătoare au fost obținut și de o companie din Serbia, care are o flotă de 120 de camioane de transport marfă. La fel ca în cazul companiei din Suedia, proprietarii doreau să găsească metode pentru a optimiza costurile asociate întreținerii fiecărui vehicul comercial.

Astfel, s-a trecut de la folosirea lubrifiantului Mobil Delvac XHP LE 10W-40, la folosirea Mobil Delvac 1 LE 5W-30, lucru care a adus cu sine urmatoarele beneficii pentru companie:

  • 2,74% economii de combustibil
  • Extinderea intervalului de schimb al uleiului de la 80.000 km la 90.000 km
  • Scăderea costurilor asociate cu întreținerea flotei

Toate aceste beneficii s-au tradus într-o economie de peste 178.000 euro anual pentru întreaga flotă de vehicule comerciale.

3. Economii anuale de 5200 euro/ vehicul

Testele de teren au fost replicate cu succes și pe piața din România. Astfel, folosirea lubrifiantului Mobil Delvac 1 LE 5W-30 a ajutat o companie de transport persoane din țara noastră să-și atingă 2 obiective principale:

  • Creșterea intervalului de schimb al uleiului
  • Îmbunătățirea economiei de combustibil

Mai multe detalii despre cum a reușit compania să obțină economii anuale de 5200 euro/ vehicul găsiți aici.

Testele de teren de mai sus demonstrează aportul pe care îl poate aduce alegerea unui lubrifiant sintetic la creșterea economiei de combustibil pentru flota de vehicule comerciale. Dacă doriți să beneficiați și dumneavoastră de aceste avantaje, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată.

Un reprezentant Star Lubricants vă va răspunde în maxim 24 de ore și vă va ajuta să alegeți lubrifiantul Mobil care să îmbunătățească economia de combustibil pentru flota de vehicule comerciale pe care o dețineți.

* Rezultatele prezentate mai sus se bazează pe experiența particulară a clienților. Rezultatele pot varia în funcție de tipul de vehicul folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior.