Care sunt riscurile la care vă expuneți mașina folosind un ulei de motor ieftin?

Care sunt riscurile la care vă expuneți mașina folosind un ulei de motor ieftin?

Uleiul de motor este sufletul oricărei mașini, astfel că alegerea acestuia poate da mari bătăi de cap șoferilor. Aspecte precum tipul de vâscozitate, specificațiile din cartea tehnică, diferențele dintre uleiul mineral și cel sintetic, dar și prețul, îi pun pe gânduri pe mulți șoferi atunci când se află în fața alegerii uleiului de motor potrivit pentru mașina lor.

Ulei de motor ieftin vs. ulei de motor mai scump

Având în vedere că prețul carburantului în țara noastră nu dă semne că ar scădea, șoferii caută să economisească în alte părți atunci când vine vorba de întreținerea mașinii personale. Astfel apar discuții între alegerea unui ulei de motor ieftin și unul puțin mai scump. Vedeți mai jos care sunt riscurile la care vă expuneți dacă alegeți un ulei de motor ieftin.

1. Trebuie să schimbați mai des uleiul

Rolul uleiului este de a proteja componentele motorului. Un ulei performant (în principiu ușor mai scump decât unul convențional) își va păstra proprietățile de protecție mai mult timp. În schimb, un ulei de motor ieftin, fie că vorbim de un ulei mineral sau de unul sintetic, are în componența sa ingrediente chimice mai ieftine și de o calitate mai scăzută.

Desigur că acest lucru nu înseamnă că nu va putea proteja componentele motorului, însă automat va avea o durată de viață mai scăzută. De regulă, în momentul în care faceți un schimb de ulei, veți observa cu ochiul liber că uleiul de motor mai scump își păstrează culoarea și consistența aproape neschimbate. În schimb, în cazul unui ulei mai ieftin veți observa că acesta este mai închis la culoare și plin de depuneri.

2. Veți face mai multe vizite în service

Deși uleiul Mobil 1 este ceva mai scump decât alte uleiuri de motor, veți fi avantajat de utilizarea formulei sale unice, care este rezultatul unor investiții continue enorme în cercetare și dezvoltare. De peste 4 decenii, Mobil 1 a continuat să ridice ștacheta în ceea ce privește protecția motoarelor și creșterea performanței acestora, ajutând conducătorii auto să obțină maximul de performanță din mașinile lor.

Chiar dacă în momentul în care alegeți un ulei ieftin veți scoate mai puțini bani din buzunar, banii pe care îi economisiți vor fi direcționați ulterior către întreținerea mașinii pentru că inevitabil vor apărea defecțiuni mai dese decât în cazul în care alegeți un lubrifiant de calitate, care să ofere protecție motorului chiar și în cele mai grele condiții.

Faptul că, încă din 1978, uleiurile sintetice Mobil 1 distribuite în România de Star Lubricants au început să fie folosite pentru a proteja motorul mașinilor de curse din competiții precum Nascar sau Formula 1 demonstrează proprietățile superioare ale uleiurilor sintetice Mobil 1 chiar și în condiții extreme.

3. Consumul de carburant va fi mai ridicat

Între uleiul pe care îl folosiți și consumul de carburant există o legătură foarte strânsă. Un ulei care protejează componentele motorului pentru mai mult timp va ajuta la conservarea energiei din motor și, deci, va contribui la un consum mai scăzut de carburant. În schimb, un ulei care nu circulă cum trebuie va face ca motorul să necesite mai multă energie pentru a funcționa la capacitate maximă și, implicit, va crește și consumul de carburant.

Cei care au folosit deja uleiurile Mobil 1 au reușit să obțină economii importante în ceea ce privește consumul de carburant. În urma unui studiu realizat în Anglia, între 1 februarie – 30 aprilie 2013, la care au participat 1103 utilizatori de Mobil 1, s-a constatat că 2 din 3 utilizatori au făcut economie de combustibil în timp ce au folosit uleiul de motor Mobil 1.

Mobil 1 - un câștig pe termen lung

Chiar dacă investiția într-un ulei performant precum Mobil 1 pare mai mare la prima vedere, în timp, aceasta este amortizată, iar beneficiile se vor vedea în aspecte precum:

  • economia de combustibil
  • mai puține revizii și defecțiuni ale mașinii
  • o durată de viață mai ridicată a uleiului comparativ cu uleiuri minerale convenționale

Nu degeaba, de peste 4 decenii, Mobil 1 este recomandat de o mulțime de producători de motoare din întreaga lume. Click aici să vedeți 40 de motive pentru care echipa Star Lubricants vă recomandă să folosiți și dumneavoastră uleiurile Mobil 1 pentru a oferi protecție unică a motorului pe care îl dețineți.