3 aspecte prin care puteți atinge mai ușor obiectivele de siguranță în industria petrolieră și a gazelor naturale

3 aspecte prin care puteți atinge mai ușor obiectivele de siguranță în industria petrolieră și a gazelor naturale

Industria petrolieră și a gazelor naturale este recunoscută ca având unul dintre cel mai bine pus la punct sistem de siguranță dintre toate sectoarele industriale. Cu toate acestea, asigurarea siguranței angajaților este un proces care trebuie îmbunătățit continuu. Astfel, companiile ce operează în acest sector trebuie să fie la curent cu cele mai noi protocoale de securitate pentru a-și proteja angajații.

Deși măsurile de siguranță joacă un rol crucial în acest demers, acestea nu sunt singurele elemente care pot face diferența între o companie eficientă și una în pragul colapsului. De fapt, lubrifierea poate juca un rol important în influențarea gradului de performanță și de siguranță datorită impactului major pe care îl are asupra unui punct cheie din orice operațiune: fiabilitatea echipamentelor.

Un program de lubrifiere potrivit este esențial pentru performanța echipamentelor. În acest sens, folosind lubrifianții industriali Mobil veți reuși să îmbunătățiți eficiența energetică și să creșteți productivitatea. Mai mult, vedeți mai jos 3 lucruri de care să țineți cont pentru a atinge mai ușor obiectivele de siguranță în industria petrolieră și a gazelor naturale.

1. Interacțiunea echipament - angajat: principala provocare pentru companii

Interacțiunea între angajați și echipamente reprezintă unul dintre cei mai importanți factori de risc la locul de muncă în sectorul industrial. Potrivit Institutului Național pentru Securitate și Sănătate în Muncă (NIOSH) între anii 1992 - 2001 interacțiunea angajat-echipament a reprezentat a doua cauză a accidentelor de muncă de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Deși industria petrolieră și a gazelor naturale este considerată una dintre cele mai sigure sectoare industriale pentru angajați, cu una dintre cele mai mici rate de accidente de muncă (conform Institutului Petrolier American), reducerea numărului de interacțiuni între angajat și echipament este în continuare o prioritate pentru companiile din acest sector industrial.

Un lubrifiant performant vă va ajuta să atingeți acest obiectiv prin reducerea riscurilor de apariție a defecțiunilor și, prin urmare, reducerea momentelor în care este necesară intervenția angajaților pentru a repara defecțiunile respective.

2. Lubrifianții industriali Mobil - aliat în menținerea fiabilității echipamentelor

Indiferent că e vorba despre operațiunile onshore sau cele offshore, fiabilitatea echipamentelor este esențială pentru a crește eficiența. Un program de lubrifiere performant vă va ajuta să minimizați timpii morți cauzați de defecțiunile neprogramate.

Pentru a păstra fiabilitatea echipamentelor din industria petrolieră și a gazelor naturale, vă recomandăm folosirea lubrfianților industriali sintetici. Acest tip de lubrifianți au un indice al vâscozității mai ridicat ajutând și protejând echipamentele chiar și în cazul operării la temperaturi ridicate, specifice acestui sector industrial.

Pe lângă indicele de vâscozitate, rezistența la oxidare ajută lubrifianții sintetici să își păstreze proprietățile de protecție pentru mai mult timp.

3. Analiza Uleiului - o abordare proactivă în întreținerea echipamentelor

Alegerea lubritiantului industrial potrivit nu este suficient pentru a asigura eficiența echipamentelor dumneavoastră. Pe lângă acest aspect, un serviciu tehnic proactiv precum este analiza uleiului vă va ajuta să luați decizii mai ușor și în cunoștință de cauză în ceea ce privește întreținerea echipamentelor.

De exemplu, Star Lubricants în colaborare cu ExxonMobil vă pune la dispoziție programul de analize Signum, un serviciu care monitorizează starea lubrifianților, astfel că puteți identifica din timp eventualele probleme ce pot apărea. Prin intermediul programului de analize Signum puteți monitoriza o serie de factori precum evoluția vâscozității lubrifiantului, aciditatea acestuia, apariția contaminanților precum apa, particule de praf, murdărie sau metale.

Aceste date pe care le colectați vă ajută să preîntâmpinați anumite probleme înainte să afecteze foarte tare fiabilitatea echipamentelor și să ducă la defecțiuni totale.

Siguranța în industria petrolieră și a gazelor naturale ar trebui să fie o prioritate pentru dumneavoastră. Aplicați sfaturile de mai sus și deja veți fi cu un pas înainte spre a atinge eficiența energetică și productivitatea. Pentru mai multe detalii despre programul de lubrifiere pe care să îl puneți în practică în cazul companiei dumneavoastră, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un reprezentant Star Lubricants va lua legătura cu dumneavoastră și vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie în cel mai scurt timp posibil.

Sursa: How Lubrication Can Help You Achieve Your Safety Goals by Luis Rojas, material folosit cu permisiunea Mobil SHC Club (toate drepturile rezervate).