Cum puteți reduce pierderile de energie cu ajutorul lubrifianților industriali Mobil?

Cum puteți reduce pierderile de energie cu ajutorul lubrifianților industriali Mobil?

Costul energiei folosite pentru punerea echipamentelor în funcțiune reprezintă adesea cea mai importantă parte din cheltuielile cu întreținerea a echipamentelor industriale. Având în vedere costurile crescute cu energia și resursele limitate disponibile, interesul pentru obținerea de economii semnificative în această direcție ar trebui să fie o prioritate pentru orice proprietar de echipamente industriale.

Astfel, cu toate că potențialul de economisire a energiei poate varia în funcție de fiecare echipament în parte, chiar și un singur procent de reducere a consumului de energie va putea justifica costurile ce implică lubrifierea corespunzătoare a echipamentelor pentru câteva luni.

Desigur că într-o lume ideală, toată energia consumată de un echipament industrial va contribui la producție, rezultând o eficientă de 100%. Cu toate acestea, chiar și cele mai moderne echipamente industriale suferă într-o anumită măsură de pierderi de energie.

Acesta este motivul pentru care lubrifianții industriali Mobil sunt formulați în așa fel încât să poată contribui la reducerea costurile privind consumul de energie. Vedeți mai jos cum puteți reduce pierderile de energie întâlnite în cazul echipamentelor industriale cu ajutorul lubrifianților industriali Mobil distribuiți în România prin intermediul Star Lubricants.

Fenomenul de frecare – sursa numărul 1 a pierderilor de energie

Fenomenului de frecare al componentelelor echipamentelor industriale aflate în mișcare (de exemplu rulmenții și etanşările) reprezintă sursa principală de pierderi de energie. În studiul "Global Energy Consumption Due to Friction in Passenger Cars, Transportation and Industry", cercetătorii au ajuns la concluzia că în medie, între 25-30% din energia produsă de echipamentele industriale este consumată în urma fenomenelor de frecare.

Astfel, lubrifianții industriali folosiți trebuie să protejeze echipamentele de acest fenomen, reducând efectele negative pe care le are asupra consumului de energie.

Vâscozitatea lubrifiaților industriali – aliat în lupta împotriva pierderilor de energie

Pierderile cauzate de fenomenul de frecare a trezit interesul specialiștilor în formularea lubrifianților cu o vâscozitate scăzută, astfel încât aceștia să acționeze imediat și să înconjoare mecanismele într-o "folie" care să le protejeze instant. De exemplu, în cazul unui echipament care funcționează la temperaturi scăzute, un lubrifiant cu o vâscozitate redusă va proteja fiecare componentă a echipamentului, astfel încât acestea să se îmbine perfect, iar fenomenul de frecare să nu cauzeze pierderi de energie.

Pe lângă reducerea pierderilor de energie, echipamentul va fi protejat și de uzură ceea ce înseamnă automat echipamente mai fiabile pentru mai mult timp.

Deși costul energiei nu pare a fi la prima vedere parte a bugetului de întreținere, ci mai degrabă o parte a bugetului de funcționare a echipamentelor, economiile de energie rezultate din folosirea lubrifianților industriali Mobil creează posibilitatea de a reduce costurile de întreținere în paralel cu creșterea fiabilității echipamentelor și a profitabilității.

Pentru mai multe detalii despre cum puteți alege un lubrifiant industrial Mobil care să vă ajute să reduceți pierderile de energie, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un specialist Star Lubricants vă va îndruma să alegeți cea mai bună opțiune în funcție de echipamentul pe care îl dețineți.