Performanțe dovedite ale lubrifianților pentru industria de prelucrare a maselor plastice

Performanțe dovedite ale lubrifianților pentru industria de prelucrare a maselor plastice

Dezvoltarea rapidă a tehnologiei informației, a producției și a ambalării produselor alimentare depind în mare parte și de industria producătoare de materiale plastice. Cel mai bun exemplu este alegerea unor producători internaționali de automobile de a extinde uzine de asamblare în Europa Centrală.

Având în vedere importanța materialelor plastice pentru dezvoltarea tehnologică, producătorii din acest sector industrial trebuie să găsească noi soluții de a optimiza costurile. Una dintre aceste soluții deja testate este folosirea lubrifianților industriali premium pentru echipamentele industriale producătoare de mase plastice, precum Mobil DTE 10 Excel, distribuit în România prin intermediul Star Lubricants.

Vedeți mai jos 3 studii de caz care demonstrează performanța lubrifianților industriali și ce beneficii potențiale aduc pentru mașinile de injecție mase plastice.

Economii privind consumul de energie cu până la 3%

În cazul unei mașini de injecții mase plastice dintr-o fabrică germană, folosirea lubrifiantului Mobil DTE 10 Excel 46 a adus acesteia economii privind consumul de energie între 2-3 procente. De asemenea, compania s-a bucurat de o protecție mai ridicată a filtrelor echipamentului, astfel că echipamentul și-a păstrat performanța constantă pe durata ciclului de producție.

Peste 5000$ economii anuale/ echipament

O fabrică din Turcia care opera 22 de mașini de injecție mase plastice aveau nevoie pentru lubrifiere de aproximativ 4000 de litri de ulei hidraulic. În căutarea unor modalități de a reduce costurile de producție și mentenanță, ExxonMobil a recomandat companiei folosirea uleiului Mobil DTE 10 Excel 46, un produs fără zinc și cu un indice de vâscozitate ridicat.

După analiza comportamentului echipamentelor, s-a constatat că ciclul de producție a scăzut cu 0,5 secunde, ceea ce a însemnat o creștere a unităților produse zilnic de la 69.120 la 76.800.

Folosind Mobil DTE 10 Excel 46, compania producătoare de materiale plastice a făcut economii anuale de 5606$/ echipament în ceea ce privește întreținerea și potențialul de productivitate.

4345 de ore de funcționare fără defecțiuni

Testând eficiența lubrifianților Mobil DTE 10 Excel în cazul unor mașini de injecție mase plastice de marca Husky, s-a demonstrat că noua generație de uleiuri hidraulice oferă performanțe ridicate din punctul de vedere al performanței și al eficienței echipamentului.

Testul de teren a durat 8 luni de zile, timp în care echipamentul a rulat fără întrerupere 4345 de ore. În acest timp s-au obținut beneficii importante precum:

  • nicio întrerupere a producției cauzată de defecțiuni neprevăzute
  • consum de ulei stabil și protecție sporită a componentelor echipamentului
  • compatibilitate perfectă între lubrifiantul folosit și componentele mașinii de injecție mase plastice marca Husky

Testele de teren de mai sus demonstrează aportul pe care îl poate aduce alegerea unui lubrifiant corespunzător la creșterea performanței echipamentelor din industria producătoare de mase plastice. Pentru a primi o recomandare care să vă ajute și pe dumneavoastră să obțineți rezultate asemănătoare, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată din partea agenților Star Lubricants.

Rezultatele prezentate în acest materiale se bazează pe experiența particulară a clienților. Ele pot varia în funcție de tipul de vehicul folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior.