3 lucruri care vă ajută să optimizați intervalul de schimb al uleiului pentru vehiculele comerciale

3 lucruri care vă ajută să optimizați intervalul de schimb al uleiului pentru vehiculele comerciale

Acum 50 de ani, intervalul de schimb al uleiului pentru vehiculele comerciale era foarte redus. De exemplu, pentru un camion, un schimb de ulei se făcea odată la aproximativ 800 km parcurși. Datorită tehnologiilor tot mai avansate (lubrifianți sintetici pentru vehicule comerciale, combustibil mai curat, echipamente mai performante) acest interval a crescut considerabil, încadrându-se în prezent într-o medie de aproximativ 40.000 km parcurși.

Având în vedere costurile asociate cu un schimb de ulei (lubrifiantul folosit, timpul necesar operațiunii) este util ca acest interval să crească pentru a contribui la creșterea economiei pentru flota de vehicule comerciale pe care o dețineți.

Când trebuie să schimbați uleiul pentru vehicule comerciale?

Acest interval poate fi extrem de greu de determinat. Având în vedere că fiecare flotă de vehicule comerciale are caracteristicile proprii, cel mai bun răspuns poate fi dat de abilitatea de a monitoriza calitatea uleiului prin intermediul analizelor de ulei periodice.

Pe lângă acest aspect, vedeți mai jos 3 lucruri care vă vor ajuta să optimizați intervalul de schimb al uleiului pentru flota de vehicule comerciale:

1. Vechimea motorului și caracteristicile tehnice

Designul motorului și caracteristicile acestuia vor afecta viața uleiului folosit. De asemenea, cu cât motorul este mai vechi, cu atât schimbul de ulei va trebui făcut mai des. Folosirea tehnologiei Euro VI este un prim pas pe care îl puteți face pentru a optimiza performanța flotei dumneavoastră.

Desigur că și un număr mare de ore de funcționare și de kilometri parcurși vor duce inevitabil la reducerea intervalului de schimb al uleiului. Cu toate acestea, menținerea unui sistem curat în cadrul căruia fluxul de ulei să circule corespunzător prin întreg echipamentul va menține intervalul de schimb cât mai ridicat.

2. Condițiile de operare și de trafic

Condițiile la care este supus motorul vehiculelor comerciale sunt puternic influențate de mediul extern în care vehiculul rulează. De exemplu, conducerea la temperaturi foarte ridicate nu este un mediu propice pentru rezistența uleiului de motor. Pe de altă parte, pornirea în condiții de temperaturi scăzute, chiar negative, va face ca uleiul să circule mai greu în interiorul motorului.

În plus, condițiile de trafic extreme, precum drumuri neîntreţinute, climate cu umiditate ridicată, cresc șansele de apariție a fenomenului de contaminare a uleiului, ceea ce va duce automat la schimburi mai dese de ulei.

Pentru a evita probleme amintite mai sus, folosiți un lubrifiant de calitate precum Mobil Delvac 1 LE 5W-30 care își păstrează proprietățile chiar și în condiții extreme de operare.

3. Proprietățile uleiului de motor folosit

Desigur că un aspect extrem de important este calitatea uleiului folosit. Cu cât acesta își păstrează proprietățile mai mult timp, cu atât veți putea obține noi economii în ceea ce privește costurile de întreținere a flotei.

Lubrifianții pentru vehicule comerciale distribuiți de Star Lubricants sunt formulați special pentru a-și păstra proprietățile de protecție mai mult timp. Nu e suficient însă să folosiți un lubrifiant cu proprietăți excelente, ci acesta trebuie să fie compatibil cu echipamentele pe care le dețineți.

Pentru a afla ce tip de lubrifiant este recomandat pentru flota de vehicule comerciale, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un agent Star Lubricants vă va ajuta să faceți alegerea potrivită pentru a optimiza intervalul de schimb al uleiului.