Tehnologia Euro VI - o provocare pentru proprietarii flotelor de vehicule comerciale

Tehnologia Euro VI - o provocare pentru proprietarii flotelor de vehicule comerciale

Odată cu noile reglementări ale Uniunii Europene privind reducerea de noxe emise în atmosferă, producătorii de motoare de vehicule comerciale au investit masiv în dezvoltarea tehnologiei Euro VI.

Aceste schimbări au fost privite cu reticiență de proprietarii de flote, însă cei care au adoptat printre primii aceste schimbări au reușit să crească eficiența flotelor deținute. ExxonMobil în colaborare cu revista Commercial Motor au stat de vorbă cu 3 dintre reprezentanții companiilor care au ales deja motoarele Euro VI pentru a crește eficiența flotelor deținute:

  • Howard Everson – business development manager la TMA Bark
  • Martin Boyes – assistant transport manager la McLaren Racing
  • John Fletcher – MD la Dawsonrentals truck and trailer

Vedeți mai jos părerile lor despre tehnologia Euro VI și ce efecte a avut asupra business-urilor din care fac parte cei trei reprezentanți.

Proprietarul companiei nu are nicio teamă de a ține pasul cu evoluția tehnologiei. Mai mult, tehnologia Euro VI a răspuns foarte bine nevoilor noastre, mai ales că operăm într-un sector unde sustenabilitatea este extrem de importantă.

Howard Everson (TMA Bark)

Pentru cei de la McLaren Racing, trecerea la motoarele Euro VI a avut la bază atât motive financiare, cât și strategice.

Înainte să facem tranziția, foloseam o flotă cu motoare Euro 4 și Euro 5 pentru a transporta mașinile de curse. Activând în industria motorsport, am vrut să fim prima echipă de Formula 1 care depășim politicile de mediu și să ne menținem acest status [companie cu emisii reduse de dioxid de carbon în atmosferă].

Martin Boyes (McLaren Racing)

De asemenea, s-a constatat că pe o perioadă de 5 luni a crescut economia de combustibil cu 6%. Martin Boyes a spus că o contribuție majoră la aceste economii a avut și folosirea lubrifiantului Mobil Delvac 1.

În cazul companiei Dawsonrentals, care are în componență 3500 de camioane, trecerea la motoarele Euro VI a fost privită ca o provocare.

Provocarea pentru noi și pentru producători este modul în care implementăm aceste schimbări astfel încât să trecem peste eventualele reticiențe din partea operatorilor de flote. Noi nu ne temem de noile tehnologii și acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem către operatorii de flote din întreaga lume.

John Fletcher

Este clar că trecerea la tehnologia Euro VI va avea un impact major asupra oricărui proprietar de flote de vehicule comerciale, însă pe termen lung beneficiile privind economia în ceea ce privește factura de combustibil ar trebui să înlăture orice reticiență.

Tehnologia Euro VI în combinație cu lubrifianții Mobil Delvac 1 distribuiți de Star Lubricants pot contribui la creșterea eficienței flotei de vehicule comerciale și la o scădere a consumului de combustibil, aspect dovedit deja în numeroasele teste de teren.

De exemplu, noua formulă a Mobil Delvac 1 LE 5W-30 oferă o serie de avantaje majore privind protecția sporită a sistemului de emisii și potențialul de economie de combustibil.

Pentru a beneficia și dumneavoastră de avantajele amintite, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată adaptată flotei de vehicule comerciale pe care o dețineți.