Protejați rulmenții din motoarele electrice cu ajutorul Mobil Polyrex EM

Protejați rulmenții din motoarele electrice cu ajutorul Mobil Polyrex EM

Motoarele electrice reprezintă o componentă de bază în industria de petrol și gaze naturale. Condițiile extreme de funcționare a motoarelor reprezintă o provocare pentru funcționarea acestora la standarde de performanță ridicate.

Una dintre cele mai importante componentă a oricărui program de întreținere a motoarelor electrice din industria de petrol și gaze naturale este lubrifierea rulmenților.

Star Lubricants vă recomandă o lubrifiere corespunzătoare a acestora pentru a proteja întregul motor electric, mai ales în condițiile în care rulmenții rulează constant la viteze și temperaturi ridicate. De asemenea, implementând un program de lubrifiere eficient, veți evita defecțiunile neprogramate, care vor afecta profitul dumneavoastră.

Folosind o unsoare performantă pentru motoare electrice, precum Mobil Polyrex EM, pentru rulmenții din motoarele electrice veți reuși să:

  • Reduceți efectele negative ale fenomenului de frecare și să preveniți uzura echipamentului
  • Protejați rulmenții împotriva coroziunii
  • Evitați contaminarea echipamentelor pentru că Mobil Polyrex EM acționează precum un sigiliu

252.000 $ economii pe an pentru o rafinărie de petrol

În cazul unei rafinării de petrol din Turcia, trecerea la unsoarea Mobil Polyrex EM în cazul rulmenților din motoarele electrice a adus companiei economii anuale de 252.000 $ în ceea ce privește întreținerea echipamentelor.

Înainte de folosirea Mobil Polyrex EM, compania folosea o unsoare convențională, însă s-a observat că temperaturile existente în cadrul motoarelor electrice și a ventilatoarelor creșteau foarte mult.

Acesta a fost motivul principal pentru care unele echipamente au cedat, forțând compania să aibă de-a face cu perioade mari de timp în care activitatea rafinăriei era întreruptă.

De asemenea, pe lângă acest aspect, era folosită o cantitate mai mare de unsoare pentru motoare electrice decât ar fi fost necesară în condiții normale de funcționare.

În urma studiilor de teren efectuate de inginerii de întreținere ai rafinăriei în colaborare cu specialiștii ExxonMobil, s-a decis utilizarea unsorii Mobil Polyrex EM pentru lubrifierea rulmenților din motoarele electrice și din ventilatoare.

După analizarea comportamentului echipamentelor s-a observat o reducere cu 43% a ratei de schimb a rulmenților. Astfel, s-au obținut economii anuale de 252.000 $. Pe lângă economiile obținute, s-au redus și pierderile cauzate de timpii morți necesari înlocuirii rulmenților din echipamentele defecte.

Mobil Polyrex EM a oferit, astfel, o serie de beneficii importante pentru motoarele electrice folosite în cadrul rafinăriei:

  • un potențial ridicat de economii datorită duratei de viață extinse a unsorii
  • protejarea echipamentele industriale de coroziune și rugină
  • reducerea nivelului de zgomot al motoarelor
  • creșterea duratei de viață a rulmenților din motoarele electrice

Pentru a obține și dumneavoastră astfel de rezultate, dați click pe butonul de mai jos și cereți o ofertă personalizată pentru unsori Mobil potrivite pentru a crește performanța rulmenților din motoare electrice.

* Aceste rezultate se bazează pe experiența particulară a clienților. Rezultatele pot varia în funcție de tipul de vehicul folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior.