Cum să faceți economii anuale de 5200 euro/vehicul pentru flota de vehicule comerciale

Cum să faceți economii anuale de 5200 euro/vehicul pentru flota de vehicule comerciale

Conform Road Haulage Association, 30 % din costurile de operare pentru un vehicul comercial sunt direcționate spre combustibil și spre lubrifianții necesari protejării motorului. Având în vedere procentul destul de mare, operatorii ar trebui să găsească soluții pentru a face economii pentru flota de vehicule comerciale.

Mobil Delvac 1 LE 5W-30 s-a dovedit a fi o soluție foarte eficientă în ceea ce privește îmbunătățirea performanțelor vehiculelor comerciale și reducerea costurilor asociate cu întreținerea lor.

Vedeți mai jos un studiu de caz care demonstrează performanța lubrifiantului complet sintetic în cazul unei companii de transport persoane din România.

Obiectivul principal – economii pentru flota de vehicule comerciale

Compania deține o flotă de vehicule pentru transport persoane Mercedes Tourismo 17 RHD pentru care folosea un ulei de motor pentru diesel încadrat în gradul de vâscozitate 10W-40. În medie, vehiculele parcurgeau 400.000 km/an, iar media intervalului de schimb al uleiului/ vehicul era la fiecare 60.000 km.

Compania de transport dorea să obțină o prelungire a intervalului de schimb al uleiului, o creștere a economiilor de combustibil și, în același timp, să mărească gradul de protecție al sistemului de control al emisiilor.

Astfel, au fost stabilite următoarele obiective clare și măsurabile pentru studiul de caz:

  • Creșterea potențialului de economie a combustibilului cu 1%
  • Prelungirea intervalului de schimb al uleiului de la 60.000 km la 80.000 km

Mobil Delvac 1 LE 5W-30 – potențial de a obține economii pentru flota de vehicule comerciale

Pentru a atinge cele două obiective (creșterea intervalului de schimb al uleiului și îmbunătățirea economiei de combustibil), dar și pentru a oferi un plus de protecție motorului autocarelor deținute de companie, specialiștii Star Lubricants au recomandat folosirea lubrifiantului complet sintetic Mobil Delvac 1 LE 5W-30.

Formula îmbunătățită a lubrifiantului Mobil Delvac 1 LE 5W-30 disponibilă în România începând cu luna octombrie 2013 prin intermediul Star Lubricants a fost concepută tocmai pentru a oferi beneficii semnificative în ceea ce privește economia de combustibil pe termen lung pentru vehiculele comerciale.

În plus, cei care utilizează lubrifiantul în cazul flotei de vehicule comerciale au parte și de avantaje suplimentare precum:

  • prelungirea vieții motorului
  • reducerea consumului de ulei
  • protejarea motorului chiar și în condiții de temperaturi scăzute

Consumul de combustibil în cazul companiei de transport a fost monitorizat cu ajutorul unui software GPS de urmărire a flotei, iar starea uleiului a fost monitorizată prin Analiza Signum. Rezultatele obținute au depășit obiectivele propuse inițial, aspect care demonstrează performanța excelentă pe care o are lubrifiantul sintetic Mobil Delvac 1 LE 5W-30.

Economia de combustibil rezultată din utilizarea lubrifiantului a fost de 2.72% fața de obiectivul inițial de 1%, iar uleiul și-a menținut proprietățile până la 80.000 km, nefiind nevoie de un schimb de ulei într-un interval mai scăzut.

Aceste rezultate au adus companiei economii anuale de 5207 euro/vehicul.

Performanțele obținute în testele de teren ale lubrifiantului Mobil Delvac 1 LE 5W-30 demonstrează potențialul de economie pe care îl are acest lubrifiant pentru orice flotă de vehicule comerciale.

Pentru a obține și dumneavoastră astfel de rezultate, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată pentru lubrifianții Mobil Delvac destinați flotelor de vehicule comerciale.

* Aceste rezultate se bazează pe experiența particulară a clienților. Rezultatele pot varia în funcție de tipul de vehicul folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior.