Creşteţi productivitatea motoarelor pe gaz cu noile produse Mobil Pegasus

Creşteţi productivitatea motoarelor pe gaz cu noile produse Mobil Pegasus

Finalul anului 2014 vine cu vești noi pentru proprietarii de motoare pe gaz sau biogaz. Specialiștii de la ExxonMobil au lansat două noi tipuri de lubrifianți pentru motoare pe gaz și biogaz meniți să crească productivitatea acestora:

  • O formulă îmbunătățită a lubrifiantului Mobil Pegasus SR
  • Un produs nou din seria Mobil SHC Pegasus cu un alt grad de vâscozitate (Mobil SHC Pegasus 40)

Mobil Pegasus SR – ideal pentru motoarele pe biogaz

Formula îmbunătățită a Mobil Pegasus SR a fost inițial supusă unor teste de teren care au demonstrat performanțe excelente pentru productivitatea motoarelor pe gaz. Astfel, folosind această formulă, se poate dubla intervalul de schimb al uleiului în comparație cu folosirea lubrifiantului Mobil Pegasus 605.

Noua formulă Mobil Pegasus SR are o serie de beneficii importante pentru motoarele pe biogaz, astfel că oferă:

  • protecție excelentă a componentelor motoarelor prin intermediul nivelului ridicat de stabilitate chimică și rezistență la oxidare și nitrare
  • performanțe anti-uzură remarcabile
  • protecție ridicată împotriva formării depozitelor

Toate aceste beneficii, în combinație cu proprietățile dispersante, ajută la un mai bun control al formării de cenușă și de depozite de carbon, fenomene ce altfel ar duce la performanțe scăzute ale motorului pe gaz și chiar la explozii.

Mobil SHC Pegasus – aliat de bază pentru motoarele pe gaz

Produsele din seria Mobil SHC Pegasus au fost formulate pentru a oferi beneficii de performanță foarte importante pentru motoarele pe gaz. De exemplu, Mobil SHC Pegasus 30 are potențial de creștere a eficienței energetice cu până la 1,5%.1

Pe lângă acest lucru va contribui și la extinderea duratei între schimburile de ulei, aspect care se traduce prin reducerea costurilor de întreținere a motoarelor pe gaz.

Lubrifianții din seria Mobil SHC Pegasus continuă pe aceeași linie a evoluției, astfel că noi produse precum Mobil SHC Pegasus 40, vor fi disponibile și în România în viitorul apropiat. Astfel, acestea vor asigura un timp de lucru mai mare, cu perioade mai lungi între schimburile de ulei, contribuind la reducerea timpilor morți datorați procedurilor de întreținere a motoarelor pe gaz.

Mobil SHC Pegasus 40 va fi introdus pe piața din România în viitorul apropiat, așteptându-se ca produsul să ofere performanțe superioare pentru motoare pe gaz de mare putere.

Pentru a afla primul când produsul va fi disponibil și în România prin intermediul Star Lubricants dați click pe imaginea de mai jos și cereți unui agent Star Lubricants să vă țină la curent cu cele mai noi produse Mobil care vă ajută să creșteți productivitatea motoarelor pe gaz și biogaz.


1 Aceste rezultate au fost obținute prin comparație cu uleiurile din seria Mobil Pegasus 1005 și 805, urmărind toate standardele și protocoalele aplicabile în acest segment al industriei. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de operare, de gradul de uzură al echipamentului, dar și de tipul de lubrifiant folosit anterior.