BCR Leasing Rally Team câștigă titlul de echipă Vicecampioană în 2014

BCR Leasing Rally Team câștigă titlul de echipă Vicecampioană în 2014

Ultima etapă din acest sezon al Campionatului Național de Raliuri s-a încheiat cu victorii pe toate planurile pentru echipajele susținute de Star Lubricants. La al treilea sezon de participare în Campionatul Național de Raliuri, BCR Leasing Rally Team au obținut titlul de ”echipă Vicecampioană”. Rezultatul obținut completează titlurile obținute în cei trei ani de existență a BCR Leasing Rally Team: titlul naţional cucerit în 2012 şi poziţia a treia obţinută în 2013.

Edwin Keleti și Botond Csomortani câștigă titlul de Vicecampioni Naționali

La capătul unei etape extrem de disputate, Edwin Keleti și Botond Csomortani au reușit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului, loc ce le-a asigurat primul titlu de Vicecampioni Naționali din cariera lor.

Cu 2 victorii de etapă în sezonul competițional 2014, la Raliul Aradului și la Raliul Iașului, Edwin Keleti și Botond Csomortani au reușit să urce și pe locul I în clasamentul cumulat al clasei 2.

Se încheie un an excepţional pentru noi. Am reuşit, la primul sezon cu Ford Fiesta R5 – prima noastră maşina de TOP – să depăşim toate obiectivele pe care ni le-am stabilit! Bucuria este foarte mare, mai ales după ce am văzut şi simţit cum extrem de multă lume ne-a susţinut la ultima etapă, în încercarea de a cuceri titlul absolut. Noi stiam că şansele sunt minime, nici măcar nu visam la asta, ci doream să stabilizăm poziţia a doua în campionat. A fost o bătălie pe cinste, atât la Harghita, cât şi în întreg sezonul, în care am avut oponenţi extrem de puternici.

Edwin Keleti

Un invitat surpriză în cadrul BCR Leasing Rally Team la Harghita

La trei ani de la ultima participare oficială într-o competiție de raliu a cunoscutului Campion Național de Raliuri Titi Aur, acesta s-a alăturat echipajelor BCR Leasing Rally Team în cursa spre victorie de la Harghita. El a făcut echipă cu Karoly Borbely și au contribuit împreună la obținerea podiumului pe echipe la final de etapă:

Mulţumesc BCR Leasing Rally Team şi lui Karoly Borbely că m-au invitat să particip alături de ei la Harghita. A fost o experienţă frumoasă şi bine-venită. Mi-a plăcut foarte mult această etapă, a fost o revenire interesantă pentru mine, iar probele au fost pe gustul meu. Din păcate, am avut câteva probleme care ne-au mai tăiat din elan – mai întâi o pană, după care dezmembrarea anvelopei a generat ruperea barei din spate şi apoi a furtunului de la pompa de diferențial care ne-a făcut să ieşim în decor pe PS6. Îmi pare rău că nu am reușit un rezultat mai bun, dar mă bucur că ceilalţi coechipieri au reușit să-şi atingă obiectivele.

Titi Aur

La limită să urce pe podium

Echipajul format din Sorin Badea și Florin Dorca au fost la limită să urce pe podium la clasa 11. Cei doi nu au participat la ultima etapă din acest sezon, încheind astfel sezonul doar pe poziția a 4 în clasamentul general al clasei 11.

Aşa cum am anunţat încă de la sfârşitul Raliului Iaşului, programul meu competiţional, care a inclus 6 etape, s-a încheiat deja. Cu toate astea am fost alături de echipa BCR Leasing Rally Team, de colegii mei piloţi şi copiloţi, ingineri şi mecanici, pe care i-am susţinut cu pasiune şi emoţii pentru ultima bătălie din CNRD 2014.

Sorin Badea

Cu gândul la următorul sezon

În anul 2014 BCR Leasing Rally Team a evoluat într-o componență diferite față de anii anteriori, dar rezultatele foarte bune au demonstrat că echipa a funcționat foarte bine atât din punct de vedere profesional, cât și la nivel personal.

Star Lubricants mulțumește tuturor membrilor BCR Leasing Rally Team pentru efortul depus și îi felicită pentru un sezon cu adevărat spectaculos. Așteptăm cu nerăbdare sezonul competițional 2015 care sperăm să fie cel puțin la fel de disputat.