Creșteți eficiența echipamentelor hidraulice cu Mobil DTE

Creșteți eficiența echipamentelor hidraulice cu Mobil DTE

Economia tot mai competitivă la nivel global îi face pe producătorii din orice industrie să își dorească să obțină maximum de productivitate din echipamentele pe care le folosesc. Orice creștere în productivitatea echipamentelor industriale poate face diferența între profit și pierdere. În plus, preocupările legate de mediul înconjurător cer ca toate procesele industriale să pună accent pe durabilitate și eficiența energetică.

Indiferent de mărimea sau complexitatea echipamentelor hidraulice, întreținerea corectă atât a componentelor sistemului, cât și folosirea unui ulei hidraulic potrivit sunt aspecte esențiale în maximizarea eficienței energetice și reducerea costurilor de reparații.

6 pași pentru întreținerea echipamentelor hidraulice

Funcționarea corectă a echipamentului hidraulic este direct legat de întreținerea uleiului hidraulic, pentru că nu este suficient să folosiți ulei hidraulic de calitate dacă echipamentul în sine nu funcționează la parametri normali. Vedeți mai jos o listă cu 6 lucruri pe care să le cereți echipei tehnice atunci când vine vorba de întreținerea echipamentelor hidraulice:

  • 1. Verificarea nivelului de ulei hidraulic
  • 2. Verificarea filtrelor de aerisire
  • 3. Verificarea indicatoarelor de presiune
  • 4. Inspectarea eventualelor scurgeri vizibile la îmbinările furtunurilor și al țevilor
  • 5. Verificarea constantă a temperaturilor de funcționare
  • 6. Analizarea unui eșantion de ulei prin verificarea culorii și a mirosului pentru a vedea dacă sunt semne de contaminare.

Mobil DTE 20 – uleiuri hidraulice compatibile cu toate dispozitivele de etanșare

Scurgerile de ulei sunt întâlnite frecvent în industrie și cu atât mai mult în sistemele hidraulice. Deși aparent câteva picături de ulei pierdute nu par a fi o problemă, costurile asociate acestui fenomen pot duce la pierderi importante în ceea ce privește profitabilitatea echipamentelor hidraulice. În acest sens, acestea au în componență dispozitive de etanșare care reduc pierderile de ulei.

Pentru a vă asigura că dispozitivele de etanșare își fac treaba, ExxonMobil a dezvoltat uleiurile din seria Mobil DTE 20, care sunt compatibile cu o gamă largă de astfel de dispozitive. Mobil DTE reduce scurgerile de ulei în timp ce contribuie la prelungirea duratei de viață a echipamentelor hidraulice. Pe lângă acest lucru angajații dumneavoastră vor fi în siguranță prin reducerea pericolelor de a aluneca pe unele pete de ulei.

Uleiuri hidraulice – ingredient de bază pentru sistemele hidraulice

Uleiurile hidraulice reprezintă ingredientul cheie ce pune în mișcare sistemul hidraulic. Acestea:

  • transmit presiune și energie,
  • asigură componentele împotriva scurgerilor,
  • reduc uzura cauzată de frecare,
  • elimină căldura,
  • protejează suprafețele împotriva ruginii.

De exemplu, în cazul mașinilor de injecții mase plastice, care se caracterizează prin temperaturi relativ ridicate și un consum mare de energie datorită ciclurilor repetate de funcționare, folosirea uleiurilor hidraulice precum Mobil DTE va reduce consumul de energie și va duce la productivitate mai mare.

Echipamentele hidraulice sunt folosite în domenii diverse din industrie, astfel că atunci când alegeți tipul de ulei hidraulic, nu uitați să consultați și cerințele producătorului de echipamente. Dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent Star Lubricants pentru a obține o ofertă personalizată pentru uleiuri hidraulice Mobil, adaptată nevoilor dumneavoastră.