Cum să reduceți factura pentru combustibilul necesar flotei de vehicule comerciale?

Cum să reduceți factura pentru combustibilul necesar flotei de vehicule comerciale?

Consumul de combustibil este cel mai important cost pe care orice proprietar de flote de vehicule comerciale îl are de suportat. În medie, jumătate din energia produsă de combustibil pentru un vehicul se pierde sub formă de căldură. Pe lângă acest lucru, aproximativ 15 % din energie se pierde datorită fricțiunii dintre componentele motorului. Astfel, mai rămâne doar în jur de 35 % din energia produsă de combustibil pentru a pune în mișcare vehiculul.

Cu toate că efectele fricțiunii nu pot fi îndepărtate în totalitate, există modalități pentru a reduce efectele negative pe care acest fenomen le are asupra consumului de combustibil. Una dintre cele mai bune astfel de modalități este folosirea unor lubrifianți potriviți care să ofere protecția necesară componentelor indiferent de condițiile de rulare.

Gradul de vâscozitate și influența sa asupra consumului de combustibil

Gradul de vâscozitate al lubrifianților este principalul factor care influențează fenomenul de fricțiune și efectele pe care le are asupra consumului de combustibil și asupra uzurii motorului: cu cât componentele sunt lubrifiate corespunzător, cu atât scade energia care se pierde în urma fricțiunii dintre acestea.

Vâscozitatea este destul de instabilă și variază în funcție de temperatură. Totuși, un lubrifiant cu o vâscozitate optimă face ca, la pornirea motorului, acesta să fie suficient de subțire încât să lubrifieze corect părțile componente ale motorului. De asemenea, la temperaturi ridicate, lubrifiantul trebuie să fie suficient de gros încât să asigure ungerea componentelor la parametri normali

Cum puteți economisi combustibil folosind un lubrifiant cu o vâscozitate potrivită?

Controlul vâscozității lubrifiantului pe care îl folosiți pentru flota de vehicule comerciale este cel mai important parametru de care trebuie să țineți cont pentru a putea reduce factura pe care o plătiți lunar pentru combustibil. Păstrând o vâscozitate optimă, indiferent de condițiile de operare, contribuiți la reducerea pierderilor de energie cauzate de fenomenul de fricțiune.

Conform testelor realizate de Star Lubricants în colaborare cu Exxon Mobil, menținerea vâscozității optime a lubrifiantului duce la un potențial pentru economii de combustibil de până la 5% pe parcursul unui singur interval de schimb de ulei.

Deși economia de combustibil este o preocupare majoră în ceea ce privește reducerea costurilor privind flota de vehicule comerciale, este de asemenea important să alegeți un lubrifiant care poate oferi o protecție excelentă a motorului pe termen lung. În acest sens, noua formulă Mobil Delvac 1 LE 5W-30 destinată flotelor de vehicule comerciale este o alegere potrivită pentru creșterea performanței pe termen lung a flotei dumneavoastră.