6 întrebări frecvente despre lubrifianții Mobil pentru echipamentele industriale (mase plastice)

6 întrebări frecvente despre lubrifianții Mobil pentru echipamentele industriale (mase plastice)

De-a lungul ultimilor ani, mediul tot mai competitiv în care își desfășoară activitatea fabricile producătoare de materiale plastice a făcut ca proprietarii de astfel de business-uri să caute noi modalități de reducere a costurilor în fiecare parte a afacerii lor. Un rol important în acest demers este dat de lubrifianții folosiți pentru mașinile de injecții mase plastice.

Descoperiți mai jos cele mai frecvente 6 întrebări pe care specialiștii noștri din sectorul industrie le primesc de la proprietarii de fabrici care doresc să își reducă costurile de operare și să crească gradul de siguranță al angajaților.

1. Cum poți crește productivitatea într-o fabrică producătoare de materiale plastice care funcționează non-stop?

Creșterea productivității poate fi realizată prin scăderea duratei ciclului de producție și prin prelungirea duratei de viață a echipamentelor folosite. În ceea ce privește ciclul de producție, durata acestuia poate fi redusă prin funcționarea echipamentelor la parametri optimi. De exemplu, folosind un lubrifiant precum Mobil DTE 10 Excel în cadrul mașinilor de injecții mase plastice poate reduce durata unui ciclu cu 0,5 secunde, ceea ce se traduce în creșterea productivității cu 11%, în comparație cu un echipament care folosește un lubrifiant convențional.

2. Lubrifianții Mobil pentru echipamente industriale pot fi folosiți și pe echipamente mai vechi de 10 ani?

Folosirea lubrifianților hidraulici distribuiți de Star Lubricants este recomandată atât pentru echipamentele vechi, cât și pentru cele mai noi. Desigur că un echipament folosit mai mulți ani nu va avea aceleași performanțe ca unul nou, însă testele realizate de Exxon Mobil au demonstrat că, folosind uleiul hidraulic Mobil DTE 10 Excel puteți menține fiabilitatea sistemelor hidraulice pentru mai mult timp. Seria Mobil DTE 10 Excel este un ulei hidraulic conceput în special pentru utilaje noi de ultimă generație.

3. Cum poți reduce scurgerile de ulei din mașinile de injecții mase plastice?

Problema scurgerilor de ulei este un aspect des întâlnit în cazul echipamentelor industriale hidraulice. Acest fenomen este cauzat de o serie de factori precum incompatibilitatea lubrifiantului cu echipamentul, alinierea necorespunzătoare a componentelor acestuia și temperaturile mari de funcționare.

Scurgerile de ulei vor duce la costuri mai mari de lubrifiere a echipamentelor, dar și la probleme privind siguranța angajaților datorită formării de suprafețe alunecoase. În acest sens, cea mai eficientă metodă de a preîntâmpina astfel de probleme este folosirea unui lubrifiant compatibil cu o gamă largă de echipamente, precum Mobil DTE 10 Excel, care oferă o vâscozitate optimă indiferent de temperaturi de operare ridicate.

4. Trebuie folosite uleiuri hidraulice diferite în funcție de anotimp?

Folosirea unor lubrifianți cu grade diferite de vâscozitate în funcție de anotimp este o practică comună în majoritatea sectoarelor industriale. Însă, această practică duce la scăderea producției datorate timpilor de nefuncționare din timpul schimburilor de ulei prea dese.

Pentru a reduce timpii în care echipamentele dumneavoastră nu funcționează, Star Lubricants recomandă folosirea noilor generații de lubrifianți pentru echipamentele hidraulice precum Mobil DTE 10 Excel. Acest tip de lubrifiant oferă un indice de vâscozitate ridicat, ceea ce îl face potrivit indiferent de anotimp.

5. Cum se menține echipamentul industrial curat pentru mai mult timp?

Foarte simplu. Prin folosirea unor lubrifianți și unsori ce conțin aditivi potriviți care contribuie la o protecție anti-uzură sporită. Lubrifianții industriali distribuiți de Star Lubricants au în compoziție aditivi speciali cu proprietăți anti-uzură, păstrând lubrifiantul și, implicit, echipamentul curate pentru o perioadă mai mare de timp.

6. Cum afectează pornirea la rece echipamentele industriale?

Pe lângă faptul că în cazul pornirii la rece se consumă mai multă energie decât în orice alt moment al ciclului de funcționare, se poate întâmpla ca în cazul unei lubrifieri necorespunzătoare, componentele echipamentului hidraulic să se deterioreze. În acest sens, lubrifiantul hidraulic Mobil DTE 10 Excel a fost conceput pentru a-și păstra proprietățile chiar și la temperaturi de doar 8° C, mai puțin decât alte produse convenționale destinate echipamentelor industriale hidraulice. Capacitatea excelentă de pompare la temperaturi scăzute oferă nu doar demarare fiabilă, ci și protecție a pompei la temperature negative de până la –40° C.

Eficiența cu care rulează fiecare echipament industrial, indiferent de sectorul de industrie, va avea un aport consistent în productivitatea oricărei companii. Folosind lubrifianții hidraulici de ultimă generație pentru echipamentele industriale veți reuși să obțineți economii substanțiale privind costurile dumneavoastră de operare.