O nouă soluție pentru optimizarea performanței motorului vehiculelor comerciale

O nouă soluție pentru optimizarea performanței motorului vehiculelor comerciale

Star Lubricants oferă începând cu luna octombrie a acestui an o nouă formulă de lubrifiant dezvoltată de ExxonMobil pentru a optimiza performanțele vehiculelor comerciale cu motorizare diesel. Noua formulă a Mobil Delvac 1 LE 5W-30 are mai multe aprobări decât cea anterioară și îndeplinește cerințele majorității motoarelor Euro VI.

Pentru a îndeplini standardele de emisii Euro VI, motoarele moderne includ tehnologii sensibile la anumiți aditivi existenți în lubrifianții conveționali. În acest sens, noua formulă dezvoltată de ExxonMobil are un nivel scăzut de fosfor și sulf, astfel că lubrifiantul oferă o protecție remarcabilă pentru sistemul de emisie al motoarelor moderne precum cele Euro VI. "Cu noul Mobil Delvac 1 LE 5W-30, am creat un ulei avansat pentru motoarele diesel foarte mari, care corespunde cerințelor tehnice pentru motoarele actuale și viitoare. Acesta aduce beneficii valoroase din punct de vedere al sustenabilității, precum și un potențial ridicat de economisire a combustibilului", susține Ahmet Aras, șeful departamentului de Marketing al ExxonMobil Fuels & Lubricants pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

De asemenea, s-a dovedit că noua formulă ajută la reducerea consumului de combustibil în vehiculele comerciale. Teste independente privind consumul de carburant s-au făcut recent la Millbrook, o unitate de top în testare și dezvoltare din Anglia. Două camioane Volvo FM440 Euro V, încărcate cu 75% din Greutatea Brută a Vehiculului (circa 44,000kg) au fost testate în ceea ce privește consumul de combustibil în condiții de autostradă. S-a observat că Mobil Delvac 1 LE 5W-30 a reușit un câștig mediu de 1,8 % la economisirea de carburant.

Noua formulă oferă beneficii semnificative în ceea ce privește economia de combustibil pe termen lung pentru vehiculele comerciale. Pe lângă protecția ridicată a sistemului de emisie și potențialul de a economisi carburant, Mobil Delvac 1 LE 5W-30 oferă și câteva avantaje suplimentare pentru performanță spre deosebire de uleiurile minerale convenționale. Printre acestea se numără:

  • prelungirea vieții motorului;
  • reducerea consumului de ulei;
  • minimalizarea costurilor de depozitare a deșeurilor;
  • îmbunătățirea pornirii și menținerea protecției motorului în condiții de temperaturi scăzute.

Parteneriatul dezvoltat în ultimii 20 de ani cu ExxonMobil ne-a susținut în dezvoltarea nivelului de expertiză și ne-a dat șansa să oferim cele mai competitive produse care să ajute la creșterea performanței flotelor de vehicule comerciale. Îmbunătățirile constante ale formulelor lubrifianților Mobil ne ajută să ținem mereu pasul cu specificațiile motoarelor moderne în ceea ce privește performanța.

Silviu Mototolea, Director General Adjunct, Star Lubricants

Mai multe informații despre avantajele pe care noua formulă a lubrifiantului Mobil Delvac 1 LE 5W-30 le aduce pentru flota de vehicule comerciale puteți găsi și în ediția din noiembrie a revistelor Cargo și Mașini și Utilaje. De asemenea, agenții Star Lubricants vă stau la dispoziție pentru a vă oferi informațiile de care aveți nevoie. Click aici pentru a afla datele de contact ale acestora în funcție de zona în care vă aflați.