Cum alegeți tipul de ulei hidraulic Mobil pentru echipamentele industriale?

Cum alegeți tipul de ulei hidraulic Mobil pentru echipamentele industriale?

Sistemele hidraulice folosite în industrie trebuie să asigure performanțe ridicate în timp ce funcționează la temperaturi ridicate și în condiții de exploatare severă. Pentru că acest aspect, alături de durata de viață și fiabilitatea sistemelor hidraulice sunt afectate puternic de către tipul de ulei hidraulic folosit, găsiți mai jos 4 lucruri de care trebuie să țineți cont când alegeți tipul de ulei hidraulic pentru echipamente industriale.

1. Vâscozitatea optimă

Rezistența la scurgere a uleiului hidraulic este o caracteristică importantă care are un efect major în ceea ce privește modul în care funcționează echipamentele hidraulice. Dacă uleiul este prea gros, acesta va curge mai greu în interiorul mecanismului și poate afecta eficiența de operare. În schimb, dacă lichidul este prea subțire, proprietățile de etanșare vor fi afectate, ceea ce va duce la scurgeri de ulei și piese uzate mult mai repede. Tocmai de aceea, gama de ulei hidraulic Mobil este special concepută pentru a oferi o vâscozitate optimă care asigură performanța maximă oricărui echipament hidraulic industrial.

2. Stabilitatea termică

Odată cu utilizarea îndelungată, aditivii anti-uzură din uleiurile hidraulice, se deteriorează, proces care este accelerat și de către temperaturile ridicate specifice proceselor industriale. Pentru a reduce aceste probleme, ExxonMobil îmbunătățește constant formulele lubrifianților Mobil disponibili și în România prin intermediul Star Lubricants ca distribuitor autorizat. Uleiurile hidraulice Mobil sunt stabile din punct de vedere termic și au o durată de viață mai ridicată, putând astfel proteja echipamentele industriale pentru o perioadă mai îndelungată.

3. Proprietățile anti-coroziune

Din cauza mediului în care funcționează, echipamentele hidraulice sunt predispuse la coroziune. Pentru a diminua efectele negative ale acestui fenomen fizic, uleiurile hidraulice de calitate, precum sunt cele Mobil, conțin aditivi anti-coroziune ce oferă un grad ridicat de protecție pentru echipamentele industriale.

4. Compatibilitatea cu dispozitivele de etanșare

Majoritatea echipamentelor hidraulice au în componența lor dispozitive de etanșare fabricate din cauciuc sau alte materiale sensibile, care în contact cu unele tipuri de ulei hidraulic la temperaturi ridicate pot duce la umflături și se pot crăpa mai repede. Uleiurile hidraulice Mobil sunt compatibile cu o mare varietate de dispozitive de etanșare. Pentru a vă asigura că folosiți uleiul potrivit în cazul echipamentelor hidraulice, contactați un agent Star Lubricants care vă va recomanda tipul de ulei hidraulic potrivit în funcție de echipamentul pe care îl dețineți.

Pe lângă cele 4 lucruri de care trebuie să țineți cont când alegeți tipul de ulei hidraulic, nu uitați să consultați și cerințele producătorului de echipamente. Dați click pe imaginea de mai jos și contactați un agent Star Lubricants pentru a obține o ofertă personalizată pentru uleiuri hidraulice Mobil, adaptată nevoilor dumneavoastră.